flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч заступника голови суду із студентською молоддю

20 квітня 2017, 17:06

            Сьогодні заступник голови Рівненського апеляційного господарського суду Олег ТИМОШЕНКО зустрівся із студентами та викладачами юридичного факультету Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені Степана Дем’янчука.

Темою заходу, на який було запрошено заступника голови суду, було: перспективи розвитку судової системи України в цілому та особливості господарської юрисдикції зокрема.

 

У своєму виступі Олег Михайлович розповів аудиторії про повноваження Рівненського апеляційного господарського суду як суду апеляційної інстанції, специфіку господарського судочинства, спеціалізацію суддів, систему Діловодства суду, зокрема розподілу справ між суддями, нововведення Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у розрізі судової системи. Також Олег ТИМОШЕНКО зачепив тему порядку та умов обрання на посаду судді вперше.

Студентську молодь серед іншого цікавили питання строків розгляду справ у суді, кількість справ, що розглядається, наявність резонансних справ, межі сум стягнень у господарському судочинстві.

Викладачі МЕГУ запитували про розмір ставок судового збору, систему виборів керівництва суду.

Жваву дискусію викликало питання розгляду справ про банкрутство підприємств. Зокрема, студенти цікавилися процедурою санації, тенденції у бік збільшення кількості таких справ, причини такого збільшення. В загальному, майбутні правники були зацікавлені інформацією та предметом семінару, ставили влучні питання, що свідчить про їх добру підготовку та небайдужість до навчання.

І, звичайно, студентів, як майбутніх працівників, цікавив порядок працевлаштування у суд, зокрема на посаду державного службовця та помічника судді, вимоги до кандидатів.

Разом з тим, заступник голови суду у межах тематики круглого столу дав інтерв’ю журналістам рівненського телеканалу "Сфера ТВ".

На згадку було зроблено загальне фото.

 

Прес-служба суду