flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

При Вищій раді правосуддя створено Консультативну раду голів судів

22 червня 2017, 16:40

Голова суду Олег МЕЛЬНИК та заступник голови суду Олег ТИМОШЕНКО взяли участь у засіданні Консультативної ради голів судів, яке відбулося 19 червня 2017 року в  місті Києві у Національній школі суддів України за участю голів апеляційних судів а також Голови Вищої ради правосуддя Ігоря БЕНЕДИСЮКА, Голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергія КОЗЬЯКОВА, Голови Ради суддів України Валентини СІМОНЕНКО, Голови Державної судової адміністрації України Зеновія ХОЛОДНЮКА, Голова Вищого господарського суду України Богдана ЛЬВОВА, заступника Голови Вищого адміністративного суду України Михайла СМОКОВИЧА.

Консультативна рада голів судів була утворена як дорадчий орган Вищої ради правосуддя з метою належної комунікації між Вищою радою правосуддя та судами для забезпечення незалежності судової влади, суду та суддів, колективного вирішення основних питань діяльності судів та виконання інших консультативних функцій.

Голова Вищої ради правосуддя Ігор БЕНЕДИСЮК, відкриваючи засідання, зазначив, що створення Консультативної ради голів судів було спільною ідеєю судів та інших органів системи правосуддя, і тому має стати майданчиком для комунікації та обміну думками стосовно вирішення проблем, в тому числі на місцях. Також наголосив на важливості налагодження ефективної взаємодії та об’єднання представників системи правосуддя як на загальнодержавному, так і на місцевому рівнях з метою захисту незалежності суддів та відновлення довіри до судової влади.

Під час засідання очільники апеляційних судів ставили запитання представникам органів суддівського врядування та самоврядування, ділилися проблемами та пропозиціями щодо вирішення актуальних питань. Особливу увагу голови судів звернули на проблеми кваліфікаційного оцінювання суддів, кадрового наповнення апеляційних судів та фінансового забезпечення суддів.

Також на засіданні було обрано секретаря Консультативної ради голів судів. Ним став голова апеляційного суду Запорізької області Віктор ГОРОДОВЕНКО.

Використані фото із сайту Національної школи суддів України.

 

Прес-служба суду