flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зв'язки з громадськістю в судах. Навчання для прес-секретарів

29 вересня 2017, 16:15

27–28 вересня 2017 року у місті Львові місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України був проведений семінар для працівників апаратів місцевих та апеляційних судів на тему: “Зв’язки з громадськістю в судах”, участь в якому взяла прес-секретар суду Світлана ШЕВЧУК.

Захід відкрила директор регіонального відділення Оксана ПОЛЬНА, яка і представила викладачів семінару та наголосила на важливості теми, що є підґрунтям формування авторитету судової влади.

Розпочав роботу семінару Тамаз ДЕМЕТРАДЗЕ, суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області, кандидат юридичних наук, розповів про проблеми підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві.

Про етику спілкування з відвідувачами, зокрема із такими, що мають інвалідність, про роль прес-секретаря у взаємодії суду із ЗМІ, про організацію медіа-заходів, про підготовку прес-релізів і прес-анонсів та вимоги до відбору і розміщення інформації на веб-сайті суду – такі теми були запропоновані слухачам експертом з комунікацій у системі правосуддя, член Національної спілки журналістів Ольгою ДАВИД та прес-секретарем господарського суду Львівської області, доцентом кафедри теорії і практики журналістики Львівського національного університету ім. І.Франка, кандидатом наук із соціальної комунікації Наталією ШАЙДОЮ у перший день семінару.

Насиченим для учасників був і наступний день, які мали можливість почути і обговорити практичні аспекти взаємодії прес-секретарів із представниками ЗМІ, типи кризових ситуацій та управління ними.

Цікавою та новою була тема лекції щодо формування навичок упевненої поведінки та ефективної комунікації, подолання психологічних бар’єрів у конфліктних ситуаціях, яку розкрила психолог, психотерапевт і волонтер Ольга УРАЛОВА.

Для закріплення матеріалу учасникам було запропоновано роботу у групах, де вони мали можливість спробувати розіграти можливі ситуації і варіанти їх вирішення.

Наприкінці слухачі та викладачі зазначили, що такі заняття є взаємокорисними, адже викладачі мали змогу почути про існуючі проблеми, з якими стикаються працівники судів у своїй роботі, а ті, у свою чергу – почути кваліфіковану відповідь фахівців.

За результатами навчання слухачі отримали сертифікати.

   

 

  

 

Прес-служба суду