flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду Олег МЕЛЬНИК взяв участь у Загальних зборах Громадської організації «Асоціація суддів господарських судів України»

31 жовтня 2017, 17:46

 

Голова Рівненського апеляційного господарського суду Олег МЕЛЬНИК взяв участь у чергових Загальних зборах членів  Всеукраїнської Громадської організації  «Асоціація суддів господарських судів України», які відбулися 26-27 жовтня 2017 року в Одеському апеляційному господарському суді. На зборах були присутні голови господарських судів усіх інстанцій та делегати від відокремлених підрозділів Асоціації.

Відкрила захід  голова ГО «Асоціація суддів господарських судів України» Наталія БОГАЦЬКА, яка зазначила: «Сьогодні ми з'їхалися з різних куточків нашої країни для того, щоб спільно напрацювати та окреслити єдине бачення напрямків розвитку та вдосконалення судів господарської юрисдикції. За рік існування АСГСУ, ми зробили значний крок в об'єднанні всіх суддів господарської юрисдикції різних регіонів, створили реальний майданчик для взаємодії із засобами масової інформації, громадськими організаціями та іншими профільними громадськими об'єднаннями, з метою створення позитивного іміджу судів і суддів господарської юрисдикції.».

Голова Вищого господарського суду України Богдан ЛЬВОВ, привітавши присутніх у залі, відзначив актуальність та важливість подібних комунікаційних заходів для суддів, адже вони створюють умови для ефективного спілкування та обміну досвідом. 

Заступник голови Вищого господарського суду України Сергій МОГИЛ у своєму виступі побажав плідної учасникам співпраці та наголосив, що даний захід є особливо важливим, оскільки за рік роботи Асоціації вже є що підсумовувати, тим більше у такому багаточисельному складі.

На зборах присутні висловили довіру Наталії БОГАЦЬКІЙ та підтвердили її повноваження на посаді голови Асоціації. Також за результатами голосування обрали заступників голови Асоціації – Галину ДІБРОВУ, заступника голови Одеського апеляційного господарського суду, та  Тетяну ГЛАДИШЕВУ, суддю-спікера і секретаря другої судової палати цього суду. 

За результатами проведення загальних зборів Асоціації суддів господарських судів України, прийнято рішення стосовно необхідності врегулювання питань створення Служби судової охорони; вирішення питання щодо закриття публічного доступу до декларацій суддів та членів їх сімей, з метою державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей; необхідність ініціювання перед суб'єктами законодавчої ініціативи вирішення питання про повернення місцевим спеціалізованим судам функцій розпорядників бюджетних коштів.

На завершення зборів, Наталія БОГАЦЬКА подякувала присутнім за активну участь у налагодженні комунікації між судами господарської юрисдикції та висловила побажання подальшої плідної роботи підрозділів Асоціації, які охоплюють усі регіони нашої країни.
Докладніше про прийняті на зборах рішення та фото-звіт зборів – найближчим часом на офіційному сайті АСГСУ  http://uajcc.org/

 

              Для довідки:  Громадську організацію  «Асоціація суддів господарських судів України» створено 21 вересня 2016 року за ініціативи суддів у відставці Одеського апеляційного господарського суду Людмили БОЙКО, Емми АНДРЄЄВОЇ та Олександри ЛАВРЕНЮК.

             Основною метою Асоціації є діяльність, спрямована на впровадження принципу верховенства права та законності у всі сфери суспільного життя України, підвищення якості судочинства в Україні, вдосконалення законодавства України та приведення його у відповідність із міжнародними стандартами, професійний розвиток членів Асоціації, суддів господарських судів України, захист прав та законних інтересів суддів господарських судів України.

             На даний час підрозділи Асоціації створені практично в усіх областях України, Асоціація набула статусу Всеукраїнської.

             Голова Рівненського апеляційного господарського суду Олег МЕЛЬНИК очолює Відокремлений підрозділ Асоціації у Рівненській області .

 

Прес-служба суду