flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівник апарату Рівненського апеляційного господарського суду Опанасюк Т.І. взяла участь у семінарі з питань судового адміністрування

03 лютого 2015, 14:46

 

27 січня 2015 року в місті Яремче Івано-Франківської області відбувся семінар із питань судового адміністрування (другий етап)  та формування команди викладачів. Цей семінар Національна школа суддів України проводить спільно з проектом USAID “Справедливе правосуддя”, Державною судовою адміністрацією України та Університетом штату Мічиган.

В процесі роботи семінару було наголошено про масштабні реформування судової системи. Наразі, було відмічено, що кваліфікованому  та професійному судовому адмініструванню приділяється незначна увага, адже вимогою до керівника апарату суду є лише юридична освіта, інші ж вміння здобуваються в процесі роботи, а відтак, є важливим проведення навчання в підготовці саме таких спеціалістів.

Керівник Проекту USAID "Справедливе правосуддя" Девід Вон відзначив, що метою семінару є формування команди американських та українських викладачів із питань судового адміністрування, а також перегляд та оновлення  матеріалів навчальних Програм із судового адміністрування з урахуванням потреб українського судочинства та з урахуванням останніх законодавчих змін.

У роботі семінару взяла участь і керівник апарату Рівненського апеляційного господарського суду Опанасюк Т.І.

Повний текст програми семінару розміщено на веб–сайті  Національної школи  суддів України в розділі “Підготовка”.