flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Добре бути в курсі всіх новин, але краще бути автором цих новин.

04 березня 2015, 16:31

24 - 25 лютого 2015 року у приміщенні "Президент Готелю" за ініціативою Проекту USAID "Справедливе правосуддя", Ради суддів України та Державної судової адміністрації України відбулася міжнародна конференція на тему "Зміцнення довіри громадськості до судової влади через покращення взаємної комунікації".

 Конференція відбулася за участі експертів з питань зв’язків з громадськістю в судах зі Сполучених Штатів Америки та Великобританії.

Зокрема в ній взяли участь, Ліа Ґуровітц,  Директор із зв’язків з громадськістю, Суди Округу Колумбія, США, Девід Ремондіні, Заступник Виконавчого Директора Відділення Судової Адміністрації, Верховний Суд Штату Індіана, США, Бенджамін Уілсон, Директор з Комунікацій, Верховний Суд Великобританії Віктор Ройтер, Фахівець із зв’язків з громадськістю, Консультаційна Місія Європейського Союзу,  Девід Букставер, Директор з Комунікацій, Прес-центр Об’єднаної Судової Системи штату Нью-Йорк, США.

  Під час конференції зарубіжні спеціалісти ознайомили учасників з досвідом функціонування прес-центрів судової влади у Сполучених Штатах Америки та Великобританії, а також поділилися власним досвідом співпраці із  ЗМІ.

Крім того, в рамках цієї конференції  25 лютого 2015 року було проведено тренінги для суддів та працівників апарату суду на тему "Зв’язки з громадськістю в судах", під час яких у форматі відкритої дискусії  зарубіжні спеціалісти, представники українських ЗМІ, фахівці Проекту USAID "Справедливе правосуддя" та фахівці сектору міжнародного співробітництва та взаємодії з засобами масової інформації  ДСА України  обговорили особливості організації та шляхи покращення внутрішньої і зовнішньої комунікації у судах України. Також  учасники заходу обговорили зразки комунікаційних стратегій судів, написання медіа – карт, секрети написання прес - релізів для ЗМІ,  роль та завдання  прес – секретарів у підтриманні зв’язків з громадськістю та ЗМІ,  задля зміцнення довіри громадськості до судової влади та відновлення іміджу (авторитету) судової влади України.

Підсумовуючи результати обговорення винесених питань, учасниками міжнародної конференції "Зміцнення довіри громадськості до судової влади через покращення взаємної комунікації" було прийнято рекомендації серед яких: розбудувати повноцінну мережу прес-секретарів у судах, розробити та впровадити комунікаційні стратегії судів, налагодити систематичну співпрацю з регіональними та загальнодержавними ЗМІ, регулярно проводити комунікаційні заходи в судах, підвищувати професійний рівень прес-секретарів, які Рада суддів України планує затвердити в своєму рішенні на найближчому засіданні Ради суддів України.  

У роботі міжнародної конференції  взяла участь і керівник апарату Рівненського апеляційного господарського суду  Опанасюк Т.І.