flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мудрість — це розум, настояний на совісті.

23 червня 2015, 15:41

Діло сильних та відповідальних – вчитися постійно!

        Підвищення професійного рівня – запорука успіху як у повсякденному житті так і на фаховій ниві, і колосальне значення, навчання  має у процесі відправлення правосуддя. Адже в  цивілізованому суспільстві, суд – останній бастіон.

       На виконання вимог статті 55 п. 6  Закону України «Про судоустрій та статус суддів» із внесеними змінами відповідно до Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд», взяли участь у навчанні з підготовки суддів, яких обрано на посаду судді безстроково, за програмою для суддів апеляційних господарських судів  Національної школи суддів України, що проходило у м. Київ  з 15 по 19 червня 2015 року,  судді Рівненського апеляційного господарського суду: 

суддя Василишин Андрій Романович,

суддя  Гудак Алла Володимирівна,

суддя  Гулова Антоніна Григорівна,

суддя  Демянчук Юрій Григорович,

суддя  Крейбух Олена Геннадіївна,

суддя  Мамченко Юлія Андріївна,

суддя  Павлюк Ірина Юріївна,

суддя  Філіпова Тетяна Леонідівна,

суддя  Юрчук Михайло Іванович

        Відкривали захід: Голова Вищого господарського суду України, заслужений юрист України – Львов Богдан Юрійович та проректор з підготовки кадрів для судових органів Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України - Костенко Анатолій Васильович.

        Судді обговорили шлях удосконалення законодавства України у сфері інтелектуальної власності в рамках імплементації Європейських норм; проаналізували правові позиції Верховного суду України та судову практику розгляду справ про визнання угод  недійними(дійсними); практику реалізації Конвенції про захист прав людини; розглянули сучасні тенденції розвитку господарського договірного права;

        Дискусійною темою стали проблеми що виникають із земельного законодавства при вирішенні спорів що виникають у правовідносинах оренди; особливості розгляду у справах про  відносини  страхування;

        Особливе місце було визначено питанню яке знаходиться на «вістрі» громадської уваги та безпосередньо пов’язане з реформуванням судової системи ,та яким вдало намагаються маніпулювати на сьогоднішній день,  і правильність застосування якого буде  визначальним у побудові нашої  правової держави та підвищені рівня правової культури нації, мова йде про антикорупційне законодавство та практику його  застосування, відповідальність суддів за вчинення корупційного правопорушення.

       Навчали суддів і європейській системі захисту прав людини через призму застосування практики Європейського суду з прав людини.

      Одне з центральних місць курсу займало питання застосуванні неустойки, як самостійного  виду забезпечення виконання зобов’язань.

      Хочеться особливо відмітити високопрофесійний викладацький склад  та змістовність і інформаційну та практичну цінність лекцій.

      Двостороннє спілкування яке виникло між викладачами та слухачами сприяло більш високій ефективності та цільовій спрямованості навчання, адже воно напряму впливає на результативність  праці,  правильність і однаковість застосування правових норм  у майбутньому.

      Закінчили навчання  урочистим врученням сертифікатів  учасникам.