flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчання суддів, що обіймають адміністративні посади в судах, за програмою для голів та заступників голів апеляційних судів областей та міста Києва, апеляційних адміністративних та апеляційних господарських судів.

25 червня 2015, 17:16

      На виконання вимог пункту  3, підпункту 7 пункту  5, пункту 6  статті  55 Закону України «Про судоустрій та статус суддів»  в рамках навчання, що було організоване Національною школою суддів України, та проходило з 22 по 24 червня 2015 року у

м. Києві, за напрямком підготовки суддів, яких призначено на адміністративні посади в судах, за програмою для голів та заступників голів апеляційних судів областей та міста Києва, апеляційних адміністративних та апеляційних господарських судів пройшов:

 

               заступник голови Рівненського апеляційного господарського суду                                

                                суддя     Мельник Олег Володимирович

 

       Відкривали навчальний процес представники юридичної еліти України:

   Оніщук Микола Васильович – Ректор Національної школи суддів України,  Заслужений юрист України, доктор юридичних наук.

    Романюк Ярослав Михайлович – Голова Верховного Суду України, Заслужений юрист України, кандидат юридичних наук.

    Бенедисюк Ігор Михайлович – Голова Вищої ради юстиції, Заслужений юрист України.

    Козьяков Сергій Юрійович – Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, кандидат юридичних наук.

      

       Навчальний план охопив широке коло питань. Першим на порядку денному стояла тема суддівського самоврядування, як гарантії забезпечення організаційної єдності функціонування судів та незалежності суддів.

       Обговорили з головою Державної судової адміністрації,  Холоднюком Зеновієм Васильовичем  таку сторону життєдіяльності судів як організаційне та фінансове забезпечення судів.

        Важливим напрямком, в якому починає працювати судова влада в Україні на сьогоднішній день, і якій було приділено значну увагу під час підготовки керівництва судів, став напрям розвитку комунікацій  у судовій системі, доповідь з даного питання представила заступник керівника Проекту USAID “Справедливе правосуддя”  Петрова Наталія Іванівна.

      Девід Майкл Вон - керівник Проекту USAID “Cправедливе правосуддя”, який був одним із викладачів курсу, у своїй доповіді на тему:  «Місце та статус Голови суду в Сполучених Штатах Америки.», безпосередньо торкнувся питання,  що стосується судового адміністрування, це дозволило слухачам провести паралель з національною системою та почерпнути досвід зарубіжних колег.

      Прямо продовжуючи тематику керівника проекту Проекту USAID “Cправедливе правосуддя” на тему судового адміністрування виступила заступник Голови Державної судової адміністрації України, Заслужений юрист України - Булка Ольга Аркадіївна.

      Що стосується вивчення та застосування законодавства, то активно обговорювали антикорупційне законодавство (міжнародні стандарти та їх запровадження в  Україні); новели податкового законодавства в Україні.

      Досліджували Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод, Практику Європейського суду з захисту прав людини.

 

       Закрили навчання врученням сертифікатів , котре проводив Ректор Національної школи суддів України,  Заслужений юрист України, доктор юридичних наук - Оніщук Микола Васильович.