flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано делегата на XIII з’їзд суддів України

04 серпня 2015, 16:52

 Рішенням Ради суддів України від 04 червня 2015 року було схвалено перелік питань, що будуть виноситися на обговорення XIII з’їзду  суддів України.

       Згідно з рішенням №46 Ради суддів України від 04 червня 2015 року, до обговорення пропонуються такий Попередній перелік питань

         1.   Про внесення змін до Регламенту з’їзду суддів України та Положення про раду суддів України;

      2.   Питання щодо здійснення судової влади України в умовах судової реформи;

      3.   Про заслуховування звіту Ради суддів України про виконання завдань органів суддівського самоврядування;

      4.   Інформація Вищої кваліфікаційної комісії суддів України;

      5.   Інформація голови Державної судової адміністрації України про її діяльність ;

      6.   Про звільнення/призначення суддів Конституційного суду України про обрання членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та інші.

    Рішенням Ради суддів України № 65 від 26 червня 2015 року місцем проведення XIII з’їзду суддів України визначено Міжнародний центр культури та мистецтв (Жовтневий палац) за адресою: вул. Інститутська, 1 м. Київ.  Відповідно до п. 2 даного рішення, дату проведення XIII з’їзду суддів України призначено на 24-25 вересня 2015 року, та визначено резервну дату проведення 26 вересня 2015 року.

    Вимога п. 3 Рішення ради суддів України №65  від 26 червня 2015 року передбачає проведення зборів суддів  в Конституційному суді України та судах загальної юрисдикції, з метою обрання делегатів на  XIII з’їзд суддів України.

     Виконуючи вимоги Рішення ради суддів України №65  від 26 червня 2015 року, в приміщенні Рівненського  апеляційного  господарського  суду,  03 серпня 2015 року відбулися збори суддів Рівненського апеляційного господарського суду.

     Порядком денним Регламенту зборів, було передбачено обрання делегата на XIII з’їзд суддів України.

     З дотриманням вимог ст. 129 Закону України «Про судоустрій та статус суддів», зі змінами внесеними згідно із Законом України «Про забезпечення права на справедливий суд», шляхом таємного голосування, на альтернативній основі, з вільним висуненням кандидатур,  делегатом на XIII з’їзд суддів України, зборами суддів Рівненського апеляційного господарського суду обрано суддю Юрчука Михайла Івановича.