flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо участі у конференції «Моніторинг відкритості веб-сайтів судів»

01 жовтня 2015, 16:13

      30 вересня  прес-секретар Рівненського апеляційного господарського суду взяв участь у конференції: «Моніторинг відкритості веб-сайтів судів України», що проводилась ГО «Інститут розвитку регіональної преси» в рамках спільної програми Європейського союзу та Ради Європи «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні».

  

      Захід був присвячений питанню відкритості веб-сайтів судів України, а його мета - надати допомогу в забезпеченні змістовного наповнення та технологічного обслуговування  веб-сайтів.

     В ході заходу було оприлюднено результати моніторингу проведеного, ГО «Інститут розвитку регіональної преси». Слід зауважити, що такого роду  дослідження в Україні проводилось вперше.

      Оксана Нестеренко – представник Офісу Ради Європи в Україні та   керівник проекту «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні» звернулася до учасників конференції із вітальними словами в подальшому, аналізуючи проблемні питання , які виявлені в ході проведення моніторингу, внесла конкретну пропозицію, котра була підтримана як медіа-юристами Людмилою Панкратовою, Людмилою Опришко, представником офісу  Уповноваженого ВРУ з прав людини Іриною Кушнір, так і всіма присутніми учасниками конференції  про необхідність розробки єдиної методології наповнення та адміністрування веб-ресурсів.

 

      Ірина Кушнір – представник Уповноваженого ВРУ з питань підготовки конституційних подань та дотримання права на доступ до публічної інформації розкрила питання механізму контролю права на доступ до публічної інформації в Україні при цьому  зупинилась на висвітленні питань  нормативного регулювання комунікаційної дільності.

      Ольга Какауліна – в.о. начальника Прес-центру судової влади, -  у своєму виступі звернула  увагу  на роботу пре-секретаря суду, особливості її здійснення а також  задала її основний вектор.

     Олександр Сасевич, суддя Львівського окружного адміністративного суду та Член Ради суддів України,  – говорив про  необхідність активної діяльності  суддів спікерів у судах, пояснив їх місію, а також приділив увагу питанню журналістської етики в роботі прес-служб. 

      Учасники конференції дійшли згоди про необхідність направлення результатів моніторингів до ДСА України та місцеві суди з метою  покращення роботи з подання публічної інформації  та забезпечення якіснішої комунікації судової влади в Україні.