flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники Рівненського апеляційного господарського суду пройшли курс навчання з проведення державних закупівель.

27 листопада 2015, 14:58

    Працівники Рівненського апеляційного господарського пройшли навчання та підвищення кваліфікації з питань державних закупівель в Україні, що проходили 16 – 17 листопада  у м. Рівне.

   Від Рівненського апеляційного господарського суду  для участі у заході було делеговано начальника фінансово-економічного відділу Холод І.В. та  начальника відділу канцелярії та  документального забезпечення Мулявку М.П.

  Програма курсу включила в себе висвітлення державної політики у сфері закупівель, опрацювання чинного законодавства про закупівлю товарів робіт та послуг, питання планування закупівель, оприлюднення інформації про здійснені закупівлі.

  Акцентували увагу на повноваженнях та функціях комітету з конкурсних торгів, а також порядку документування, проведення та кваліфікаційних вимог до учасників конкурсних торгів. Окремо розглянули процедуру  проведення двоступеневих торгів та попередньої кваліфікації, порядок здійснення процедури попереднього запиту цінових пропозицій та застосування переговорної процедури закупівлі.

   Підчас навчання учасників познайомлено з використанням модернової електронної системи державних закупівель «ProZorro» котра  орієнтована на прозоре і ефективне витрачання державних коштів, а також запобігання корупції завдяки громадському контролю та розширенню кола постачальників.

   Другий великий блок підготовки фахівців полягав у роз’ясненні  порядку оскарження процедур закупівлі та навчання взаємодії з Антимонопольним комітетом України та Держфінінспекцією в сфері державних закупівель.

  Курс навчання традиційно завершився іспитом , за результатами успішного складення  якого працівники Рівненського апеляційного господарського суду отримали сертифікати про проходження навчання та підвищення кваліфікації  відповідно.