flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про участь судді Розізнаної І.В. в роботі семінару у Головному територіальному управлінні юстиції в Рівненській області.

11 грудня 2015, 09:44

     9 грудня 2015 року на базі  Головного територіального  управління юстиції у Рівненській області відбувся семінар для юристконсультів територіальних органів центральних органів виконавчої влади, місцевої державної адміністрації, державних підприємств, установ та організацій, державних господарських об'єднань Рівненської області.

     Безпосередню участь в якому взяла  кандидат юридичних наук,  суддя  Рівненського апеляційного господарського суду - Розізнана Інна Вікторівна,  яка розпочала семінар із доповіддю на тему: «Правові позиції Верховного Суду України щодо регулювання господарських відносин». У своєму виступі лектор ознайомила слухачів із висновками Верховного суду України щодо застосування:  ст. 625 ЦК України при укладенні договору про організацію взаєморозрахунків; застосуванням ст.1212 ЦК для врегулювання спорів; ст. 512 ЦК України  на стадії виконавчого провадження; ст. 120 ЗК України  та ст. 377 ЦК України як підстави для заміни сторони у договорі оренди землі; ст. 218 ГК України в контексті спорів пов’язаних з бюджетним фінансуванням, тощо… 

 

 

     Формат заходу був досить інтерактивним, в ході якого  присутні активно  задавали запитання та отримували роз’яснення доповідачів.

     Тематика семінару також  охопила питання: «Встановлення розміру та порядку стягнення виконавчого збору» за доповіддю провідного спеціаліста сектору аналітики та статистики управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Стахнюк К. Ф.  та  огляду новин українського законодавства  з яким знайомила присутніх  повідний спеціаліст  сектору реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Рівненській області  Лушнікова-Кваша Н.В.