flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Удосконалення управління державними фінансами як вимога часу

21 липня 2017, 16:15

Начальник фінансово-економічного відділу Рівненського апеляційного господарського суду Ірина ХОЛОД взяла участь у навчальному семінарі "Удосконалення управління державними фінансами в органах судової влади", проведеному 20 – 21 липня 2017 року Державною судовою адміністрацією України за підтримки проекту USAID "Нове правосуддя" для працівників судової влади, відповідальних за ведення бухгалтерського обліку, аудиту та публічних закупівель.

Відкриваючи захід, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій ХОЛОДНЮК поінформував присутніх про перспективи розвитку ДСА України у світлі змін до законодавства. Особливу увагу Голова ДСА України приділив питанню виплат суддівської винагороди та оплати праці працівників апаратів судів, забезпеченню місцевих та апеляційних судів. За словами Зеновія ХОЛОДНЮКА, у поточному році планується покращення стану матеріально-технічного забезпечення судів комп’ютерною технікою за рахунок централізованих закупівель, а збільшення очікуваних показників надходження судового збору дозволить значно поліпшити умови відправлення правосуддя в судах.

Заступник Голови ДСА України Людмила ГІЗАТУЛІНА у своїй доповіді зосередила увагу на результатах прийняття та консолідації фінансової та бюджетної звітності у 2017 році, а також на заходах щодо реалізації вимог законодавства і національних стандартів із питань бухгалтерського обліку в державному секторі (НП(С)БОДС), державного фінансового контролю та публічних закупівель.

Було проведено ознайомлення присутніх з питаннями застосування на практиці бюджетних установ найбільш складних НП(С)БОДС, що набули чинності у 2015 році, із змінами до законодавства, окремими нюансами складання бюджетної звітності, тощо.

До участі в якості викладачів були запрошені Олена ЧЕЧУЛІНА, радник Голови ДСА України, кандидат економічних наук, доцент та Наталія СУШКО, кандидат економічних наук, доцент, докторант НДФІ ДННУ "Академія фінансового управління".

Прес-служба суду