flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студентська правнича молодь на гостинах в Рівненському апеляційному господарському суді

02 листопада 2017, 19:59

Сьогодні Рівненський апеляційний господарський суд приймав у себе студентів-правників вищих навчальних  закладів Рівненщини – Рівненського інституту Київського університету права НАН України, Національного університету «Острозька академія», Міжнародного економіко-гуманітарного університету ім. Степана Дем’янчука та Національного університету водного господарства та природокористування.

День відкритих дверей відбувся з метою підвищення довіри студентської молоді до правосуддя, відкритості судової системи та поінформованості їх про роботу суду.

З вітальним словом до майбутніх юристів звернувся голова суду Олег МЕЛЬНИК. Він розповів про специфіку господарського судочинства, повноваження та юрисдикцію Рівненського апеляційного господарського суду, категорії спорів, що розглядаються цим судом. Побажав усім успіхів у навчанні та отримання задоволення і користі від цього заходу.

Керівник апарату суду Наталія ТУРОВИЧ презентувала фільм про Рівненський апеляційний господарський суд, який був створений до 25 річчя утворення господарських судів в Україні. Фільм докладно і яскраво демонструє історію створення суду, його структуру, склад суддівського корпусу та апарату суду. Керівник апарату також відповідала та питання молоді, особливо їх цікавило питання можливого працевлаштування, умови проходження конкурсу на зайняття посад у апараті суду, навантаження працівників.

Студенти здійснили екскурсію приміщенням суду, яку провела для них  прес-секретар Світлана ШЕВЧУК. Тут вони вже на власні очі побачили усе те, про що їм розповідали: роботу кожного відділу, зали судових засідань, архів, кабінети керівництва суду та працівників апарату. Працівники усіх відділів привітно зустрічали студентську молодь, намагалися надати якнайширшу інформацію про свою роботу, відповідали на запитання.

Найбільше враження на майбутніх правників справило судове засідання, яке вони відвідали. Особливістю та новиною для них був його формат – в режимі відеоконференцзв’язку. Після судового засідання студенти мали змогу ставити питання безпосередньо колегії суддів.

Для підведення підсумків студенти заповнили анкети, розроблені для отримання об’єктивної оцінки проведеного заходу. Відвідувачі оцінювали об’єм поданої інформації, користь таких заходів для сприйняття судової системи в цілому, описували свої враження та висловлювали побажання. Загалом організація заходу була оцінена відвідувачами на найвищому рівні, на їх думку такі заходи мають бути проведені частіше.

Необхідність таких заходів очевидна, оскільки безпосереднє ознайомлення із судом сприяє відкритості судової системи, вихованню поваги до права та формуванню довіри суспільства до влади, зокрема судової.

На завершення молодь подякувала організаторам за запрошення та проведення цікавого для них Дня відкритих дверей, а ті, у свою чергу, побажали гарних досягнень у навчанні та задоволення від обраної професії юриста.

Наприкінці – традиційно фото на згадку.

 

Прес-служба суду