flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішення від 26.03.2018 р.

РІВНЕНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

26 березня 2018 року                                                                                      м.Рівне

 РІШЕННЯ

зборів суддів Рівненського апеляційного господарського суду

 

Збори суддів Рівненського апеляційного господарського суду у складі: Бучинська Г.Б., Василишин А.Р., Грязнов В.В., Гудак А.В., Демидюк О.О., Крейбух О.Г., Мамченко Ю.А., Мельник О.В., Миханюк М.В., Огороднік К.М., Олексюк Г.Є., Павлюк І.Ю., Петухов М.Г., Саврій В.А., Савченко Г.І., Тимошенко О.М., Філіпова Т.Л., Юрчук М.І.

 

Головуючий на зборах суддів – Мельник О.В.

Секретар зборів – Тимошенко О.М.

       

Керуючись ст. 126 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", на підставі результатів голосування, збори суддів Рівненського апеляційного господарського суду, -

 

ВИРІШИЛИ:

 

  1. Внести зміни до Засад використання автоматизованої системи документообігу суду у Рівненському апеляційному господарському суді, що додаються (додаток 1).

Начальнику відділу канцелярії та документального забезпечення суду ознайомити під підпис із Засадами використання автоматизованої системи документообігу суду у Рівненському апеляційному господарському суді у редакції від 26.03.2018 року працівників суду.

 

  

Головуючий на зборах суддів

суддя Рівненського апеляційного

господарського суду                                                                        О.В. Мельник

 

  

Секретар зборів

суддя Рівненського апеляційного

господарського суду                                                                    О.М. Тимошенко

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1 до рішення зборів суддів від 26.03.2018 р.

“ЗАТВЕРДЖЕНО”

Рішенням зборів суддів

Рівненського апеляційного

господарського суду

“26” березня 2018 року

 

 

Зміни до Засад використання

автоматизованої системи документообігу суду

у Рівненському апеляційному господарському суді

зі змінами, затвердженими рішенням зборів суддів

Рівненського апеляційного господарського суду від 01.03.2017 року,

від 18.05.2017 року,

від 15.09.2017 року,

від 05.02.2018 року,

від 26.03.2018 року

 

  1. Викласти п. 6.3. Засад у наступній редакції:

"6.3. У Рівненському апеляційному господарському суді резервними суддями основного складу постійно-діючої колегії  є судді згідно Додатку №1 до цих Засад  строком на один рік."

  1. 2. Викласти п. 6.4. Засад у наступній редакції:

"6.4. У разі неможливості визначити склад колегії з числа суддів основного складу та резервних суддів, автоматизована система визначає суддів, яких не вистачає, з числа всіх суддів суду з урахуванням їх спеціалізації та складу судових палат."

 

  1. Виключити п. 7.5. Засад.

 

  1. Виключити п. 7.6 Засад.

 

  1. Викласти п. 8.2 Засад у наступній редакції:

"8.2. Якщо зі складу колегії суддів не може продовжувати розгляд справи суддя, який не є суддею-доповідачем у такій справі, що може перешкодити розгляду справи у строки, встановлені ГПК України (під строками встановленими ГПК України за змістом цих Засад слід розуміти всі визначені ГПК України строки для вчинення процесуальних дій), його заміна здійснюється автоматизованою системою у порядку, зазначеному в підпунктах 6.1 - 6.4 Засад використання автоматизованої системи документообігу суду на підставі вмотивованого розпорядження керівника апарату суду на виконання службової записки судді-доповідача у справі.

Суддя, визначений на заміну суддів, що вибув, розглядає у складі колегії суддів усі невирішені справи, які розглядає така колегія суддів, та які у зв’язку з відсутністю вибулого судді неможливо розглянути в строки, встановлені ГПК України (під строками встановленими ГПК України за змістом цих Засад слід розуміти всі визначені ГПК України строки для вчинення процесуальних дій), за умови можливості реалізації такої заміни в автоматизованій системі.

Перелік усіх невирішених справ, які внаслідок відсутності судді-члена колегії, неможливо розглянути в строки, встановлені ГПК України (під строками встановленими ГПК України за змістом цих Засад слід розуміти всі визначені ГПК України строки для вчинення процесуальних дій) визначаються на підставі службової записки судді-доповідача у справі. 

Контроль за обчисленням строків розгляду справ, зазначених в абз. 1 цього пункту та визначення переліку невирішених справ, які підлягають перерозподілу у відповідності до абз. 2 цього пункту  покладається на суддю-доповідача. 

Електронний примірник розпорядження керівника апарату суду (додаток №7 Положення) вноситься до автоматизованої системи не пізніше наступного робочого дня, що настає після його підписання".

 

  1. Викласти п. 8.4 Засад у наступній редакції:

"8.4. У разі надходження клопотань (або з ініціативу суду) про прийняття додаткового судового рішення, виправлення описок та арифметичних помилок, роз’яснення судового рішення, про повернення судових витрат,  під час довготривалої (понад 10 днів) або непрогнозованої відсутності раніше визначеного судді-члена колегії (який не є головуючим), що може перешкодити розгляду справи у строки встановлені ч. 3 ст. 243, ч. 3 ст. 244, ч. 3 ст. 245 ГПК України, його заміна здійснюється автоматизованою системою у порядку, зазначеному в підпунктах 6.1 - 6.4 Засад використання автоматизованої системи документообігу суду на підставі вмотивованого розпорядження керівника апарату суду на виконання службової записки судді-доповідача у справі."

 

  1. Викласти п. 8.5 Засад у наступній редакції:

"8.5. Якщо зі складу колегії суддів не може продовжувати розгляд справи суддя, який не є суддею-доповідачем у такій справі, що може призвести до порушення процесуальних строків, встановлених ч.1 ст. 230, ч. 3 ст. 262 ГПК України, його заміна здійснюється автоматизованою системою у порядку, зазначеному в підпунктах 6.1 - 6.4 Засад використання автоматизованої системи документообігу суду на підставі вмотивованого розпорядження керівника апарату суду на виконання службової записки судді-доповідача у справі."

 

  1. Викласти п. 9.2 Засад у наступній редакції:

"9.2. Невирішені судові справи передаються для повторного автоматизованого розподілу на підставі службової записки відповідного секретаря судової палати (до складу якої входить суддя-доповідач)  за вмотивованим розпорядженням керівника апарату суду, що додається до матеріалів справи, у разі якщо суддя-доповідач у передбачених законом випадках (відпустка, відрядження, інше) не може продовжувати розгляд справи більше чотирнадцяти днів, що може перешкодити розгляду справи у строки, встановлені ГПК України (під строками встановленими ГПК України за змістом цих Засад слід розуміти всі визначені ГПК України строки для вчинення процесуальних дій) - в перший день відсутності такого судді згідно табелю обліку робочого часу КП "ДСС".

Невирішені судові справи передаються для повторного автоматизованого розподілу на підставі службової записки відповідного секретаря судової палати (до складу якої входить суддя-доповідач) за вмотивованим розпорядженням керівника апарату суду, що додається до матеріалів справи, якщо суддя-доповідач внаслідок тимчасової непрацездатності не може продовжувати розгляд справи більше чотирнадцяти днів, що може перешкодити розгляду справи у строки, встановлені ГПК України (під строками встановленими ГПК України за змістом цих Засад слід розуміти всі визначені ГПК України строки для вчинення процесуальних дій) – на п’ятнадцятий день відсутності такого судді згідно табелю обліку робочого часу КП "ДСС";

Контроль за обчисленням строків розгляду справ, зазначених в п. 9.2. покладається на суддю-доповідача. 

Електронний примірник такого розпорядження (додаток №7 Положення) вноситься до автоматизованої системи не пізніше наступного робочого дня, що настає після його підписання."