flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено розгляд апеляційної скарги прокуратури у справі за позовом МЕГУ до Рівненської міської ради

17 вересня 2018, 12:24

Рівненський апеляційний господарський суд інформує громадськість та ЗМІ про те, що 26 вересня 2018 року о 14 год. 10 хв.  призначено розгляд справи за позовом Приватного вищого навчального закладу «Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука» до Рівненської міської ради про стягнення безпідставно набутих коштів, які складають вартість незавершеного будівництва дитячого садочка, збитки та інфляційні втрати, усього на суму 11 271 815 грн. (справа № 918/47/18).

Суд в апеляційному порядку розглядатиме скаргу Заступника керівника Рівненської місцевої прокуратури, який звернувся в інтересах держави в особі Рівненської міської ради. Прокурор оскаржив рішення Господарського суду Рівненської області від 22.05.2018 р., яким було частково задоволено позов Приватного вищого навчального закладу «Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука» та стягнуто з Рівненської міської ради на його користь 1 950 000 грн. безпідставно набутих коштів, 5 890 429,07 грн. інфляційних втрат, а також 117 606,43 грн. судового збору.

Відповідно до положень Господарського процесуального кодексу України Рівненська міська рада мала право на апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції, однак своїм процесуальним правом не скористалася.

Така бездіяльність міської ради викликала широкий резонанс громадськості міста. Так, депутат Рівненської міської ради Стасюк Р.П. звернувся до прокурора Рівненської області із заявою про вчинення службовими особами Рівненської міської ради злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою) та ч.2 ст. 382 Кримінального кодексу України (умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню, вчинені службовою особою). У подальшому дану заяву було скеровано за належністю до Рівненської місцевої прокуратури, проте останньою не було внесено відомості про вчинення злочину до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР).

Щодо бездіяльності прокурора депутат звернувся зі скаргою до Рівненського міського суду. І ухвалою від 22.08.2018 р. слідчий суддя скаргу задоволив та зобов’язав уповноважену особу на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення Рівненської місцевої прокуратури внести до ЄРДР відомості про вчинення злочину, вказаного у заяві Стасюка Р.П. Ухвала оскарженню не підлягає.

У подальшому апеляційну скаргу на рішення Господарського суду Рівненської області в даній справі в інтересах держави в особі Рівненської міської ради було подано Заступником керівника Рівненської місцевої прокуратури.

Наразі Рівненським апеляційним господарським судом у даній справі відкрито апеляційне провадження та призначено до розгляду у відкритому судовому засіданні.

 

Прес-служба суду