flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Налагодження мас-медійної відкритості судів як один із кроків до формування єдиного потужного комунікаційного майданчику

06 листопада 2017, 11:45

3 листопада 2017 року Вищою радою правосуддя, Комунікаційним комітетом системи правосуддя за підтримки Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» у місті Львові презентовано Концепцію прямих зв’язків між суспільством і судовою владою та кращого досвіду із впровадження прямих зв’язків між судами та суспільством.

Метою тренінгу стало ознайомлення з досвідом вітчизняних судів щодо взаємодії із громадськістю та ЗМІ і презентація Концепції прямих зв’язків між суспільством і судовою владою, схваленої у липні цього року спільним рішенням учасників Комунікаційного комітету системи правосуддя, створеного відповідно до Меморандуму про взаємодію та співпрацю представників системи правосуддя від 10 лютого 2017 року.

Аудиторія заходу - голови судів Львова та Львівської області, голови апеляційних судів Рівненської, Волинської, Львівської областей та представники Закарпатської області, судді-спікери та прес-секретарі цих судів. Від Рівненського апеляційного господарського суду участь у заході взяли суддя, суддя-спікер Юлія МАМЧЕНКО та прес-секретар суду Світлана ШЕВЧУК.

Саме за подачі Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату ВРП відбулася ця презентація, під час якої лідери налагодження прямих зв’язків між судами і суспільством ділилися власним досвідом і власними «рецептами» комунікацій.

Начальник управління, керівник Прес-центру судової влади України Оксана ЛИСЕНКО наголосила, що крок за кроком прокладається шлях до формування спільного алгоритму дій та створення єдиного потужного комунікаційного майданчику. «Першими до участі у тренінгу ми запросили керівників судових установ, оскільки вважаємо, що саме від їхньої лідерської ролі залежить реалізація Концепції прямих зв’язків між судовою установою та суспільством. Сподіваємося, що успіхи їхніх колег − голів судів, які вже успішно комунікують із суспільством, надихнуть на розроблення та втілення власних проектів», − зауважила Оксана ЛИСЕНКО.

Тренінги вже відбулися у Харкові та Львові. Протягом листопада цього року на нього чекають у Києві, Одесі та Дніпрі. Найкращий досвід роботи судів та судових установ у сфері комунікації презентували лідери судової комунікації: автор Концепції Тетяна СУЯРКО - член Ради суддів України, суддя господарського суду Харківської області; Віталій КУЗЬМИШИН - голова Вінницького апеляційного адміністративного суду; Ганна ШЕЛЄХОВА - голова Зарічного районного суду міста Суми; Леся ФЕДОРАК - голова Гребінківського районного суду Полтавської області; Світлана ЯКОВЛЄВА - суддя-спікер апеляційного суду Кіровоградської області; Анатолій МАРЦИНКЕВИЧ - голова апеляційного суду Хмельницької області; Наталя СОВВА - прес-секретар апеляційного суду Хмельницької області; Ірина ПАЛАМАРЧУК - заступник начальника управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя, заступник керівника Прес-центру судової влади України.

Учасники тренінгу отримали практичні поради щодо реалізації Концепції, а також комунікації в умовах кризової ситуації, рекомендацій Прес-центру судової влади України щодо роботи з інформацією в судах, методики роботи з різними віковими групами молоді, досвіду розробки модельних судових засідань, використання медіа-ресурсів (радіо, телебачення, соціальних мереж тощо) для популяризації роботи суду, розроблення комунікаційної стратегії та комунікаційних планів у судах.  Також мали нагоду обговорити поточні та проблемні питання комунікації й отримати консультації щодо їх вирішення.

Прес-служба суду