flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студентська молодь практикує у РАГС

29 січня 2018, 17:52

Рівненський апеляційний господарський суд у своїх стінах завжди радо вітає студентську молодь. Ось і у січні 2018 року студенти Рівненського інституту Київського університету права НАН України та Національного університету «Острозька академія» проходили у РАГС навчально-виробничу та ознайомчу практику.

Керівниками практики були заступник голови суду Олег ТИМОШЕНКО, суддя Григорій САВЧЕНКО та керівник апарату суду Наталія ТУРОВИЧ.

Студенти у стінах суду та безпосередньо від суддів та працівників апарату дізналися про повноваження, юрисдикцію РАГС, особливості господарського судочинства в апеляційній інстанції. Мали змогу відчути особисто атмосферу суду, дізнатися та наочно побачити повну процедуру проходження документа від його надходження у канцелярію і до виконання, побачити процес автоматизованого розподілу судової справи у канцелярії. Дізналися про роботу відділів, побачити навантаження суддів та працівників апарату.

- Найцікавішим для нас було відвідання судових засідань,– ділилися своїми враженнями студенти 4 курсу Рівненського інституту Київського університету права НАН України Антон Желінський та Дмитро Колба.– Це безпосередня робота суддів, яку можна побачити лише тут. Коли не стикаєшся з судом, складається враження, що люди у мантіях недоступні, дуже суворі, адже вони звершують судочинство, вирішують чиюсь проблему, а подекуди і долю людини. Це дійсно так. Але поза залою судових засідань, це такі ж люди, як і ми усі. Це ми відчули під час практики, коли зверталися із запитаннями до судді, який був керівником практики. Суддя із задоволенням відповідав на питання, давав рекомендації  у процесі навчання, роз’яснював ту, чи іншу норму закону.

- Разом з тим, було цікаво спілкуватися із суддею, який закінчив наш ВУЗ, що також надихає на гарне навчання і надає упевненості в досягненні успів у подальшій такій складній роботі юриста,– додали юнаки.

У свою чергу ми бажаємо нашим юним правникам гарних успіхів, наполегливості у навчанні, досягнення своїх задумів.

Рівненський апеляційний господарський суд і надалі організовуватиме заходи, які сприяють вихованню правової культури та практичного навчання правничої молоді.

 

Прес-служба суду