flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Двері Рівненського апеляційного господарського суду відкриті для майбутніх правників

22 березня 2018, 19:33

Сьогодні Рівненський апеляційний господарський суд відкрив свої двері для студентської молоді. До суду завітали студенти вищих навчальних  закладів Рівненщини, що готують юристів – Міжнародного економіко-гуманітарного університету ім. Степана Дем’янчука, Рівненського інституту Київського університету права НАН України, Національного університету водного господарства та природокористування, Національного університету «Острозька академія».

Відкрила захід керівник апарату суду Наталія ТУРОВИЧ. У своєму виступі Наталя Сергіївна розповіла про специфіку господарського судочинства, повноваження та юрисдикцію Рівненського апеляційного господарського суду, категорії спорів, що розглядаються цим судом. Цікавим для молоді було і питання можливості працевлаштування у судовій системі, зокрема проходження конкурсу та вступу на державну службу. Керівник апарату суду побажав студентам успіхів у навчанні та запросила брати  участь у наступних конкурсах.

Екскурсію судом для студентів провела прес-секретар Світлана ШЕВЧУК. Юнаки та дівчата пройшли увесь шлях, яким прямує документи і справи у суді. Розпочали із серця суду – канцелярії. Заступник начальника відділу канцелярії та документального забезпечення Євгеній ФІЛІПОВ ознайомив із процесом реєстрації документів, що надходять до суду, пояснив, як відбувається автоматизований розподіл апеляційних скарг між суддями, про номенклатуру суду. У підрозділі відправки документів студенти побачили, як відбувається оформлення відправки кореспонденції та були вражені її кількістю.

Студенти завітали і до архіву суду, де його завідувач Валентина ГОЛОВАТЕНКО пояснила, які документи і скільки часу зберігаються у суді.

Заступник начальника відділу узагальнення судової практики, статистики та інформатизації Олександр ДМИЩУК у свою чергу розповів, чому так складно називається цей відділ і яку ділянку роботи виконують його працівники.

Радо приймала студентську молодь і начальник відділу управління персоналом Світлана ПАШКЕВИЧ, яка ознайомила із тонкощами проходження конкурсу на заміщення вакантних посад у суді, заповнення декларації, дотримання вимог щодо знання державної мови.

Майбутніх правників запрошували до себе керівник апарату Наталія ТУРОВИЧ та її заступник Любов ЛИМАНСЬКА, начальник фінансово-економічного відділу Ірина ХОЛОД. Побували також і у кабінеті суддів Романа ВАСИЛИШИНА та Тетяни ФІЛІПОВОЇ.

Студенти побачили, як відбувається розгляд справи, познайомилися із суддями. Перед початком старший судовий розпорядник Аліна НІМЧУК ознайомила із загальними правилами поведінки відвідувачів під час розгляду справи, оповіла цікаві випадки, які траплялися у її практиці. Також майбутні юристи оглянули зали судового засідання, робили фотосесії. Наприкінці заходу заповнили анкету, у якій дали оцінку побаченому і залишили свої побажання.

Дні відкритих дверей слід організовувати і надалі. Це прямі контакти із підростаючим поколінням, яке на власні очі бачить, як працює судова система, а отже такі заходи сприяють відкритості судової системи, вихованню поваги до права та закону, формують довіру суспільства до судової влади.

І як вже склалося традиційно – фото на згадку.

 

Прес-служба суду