flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Помічники суддів пройшли підготовку у Національній школі суддів України

27 березня 2018, 11:26

Помічник голови Рівненського апеляційного господарського суду Ольга МАШЛАЙ та помічник судді Тетяна ВЕРЕТЯННІКОВА пройшли підготовку помічників суддів окружних та апеляційних господарських судів, проведену 19–23 березня 2018 року регіональним відділенням Національної школи суддів України у приміщенні Господарського суду Львівської області.

З вітальним словом виступив голова Господарського суду Львівської області Михайло ЮРКЕВИЧ. Для проведення підготовки викладачами запрошено: суддів Господарського суду Львівської області: Олену ЩИГЕЛЬСЬКУ, Богдана ЯВОРСЬКОГО, Олесю ГАЛАМАЙ, Романа КРУПНИКА, Тараса ФАРТУШКА, Петра МАНЮКА, суддю Господарського суду Івано-Франківської області Олену МАЛЄЄВУ, суддю Луцького міськрайонного суду Волинської області Інну ПЛАХТІЙ, фахівця-експерта з комунікації Ольгу ДАВИД, прес-секретаря Господарського суду Львівської області Наталію ШАЙДУ, керівника апарату Львівського апеляційного господарського суду Олену ПАЛЮХ, психолога Ольгу УРАЛОВУ.

Учасники навчання прослухали лекцію судді  Господарського суду Львівської області Романа КРУПНИКА щодо  застосування практики Європейського суду з прав людини в сфері здійснення господарського судочинства при написанні проектів судових рішень.  Суддя Тарас ФАРТУШОК висвітлив питання участі прокурора в господарському процесі відповідно до Закону України  «Про прокуратуру».  Суддя Олена МАЛЄЄВА звернула увагу слухачів на загальні положення про договори і правочини, зокрема щодо порядку їх зміни та розірвання.

Разом з тим,  помічники суддів прослухали лекцію про основи тайм-менеджменту, методи планування робочого часу, фактори впливу на авторитет суду, дізнались про взаємодію суду і ЗМІ в кризових ситуаціях та роль громадського суспільства у процесі прийняття рішень. Велику увагу слухачі зосередили на культурі мовлення та мовленнєвому етикеті державного службовця. Також мали змогу вдосконалити свої вміння з правопису при складанні проектів судових рішень.

На завершення навчання учасники отримали сертифікати Національної школи суддів України.

 

Прес-служба суду