flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Верховному Суді відбувся Пленум

02 квітня 2018, 15:42

30 березня 2018 року відбулося чергове засідання Пленуму Верховного Суду.

Першим було розглянуто питання про затвердження складу Науково-консультативної ради при Верховному Суді. Пленум ВС, заслухавши інформацію секретаря Пленуму Дмитра Луспеника, вирішив затвердити склад НКР. Очолив Раду вчений секретар, доктор юридичних наук, професор, суддя Великої Палати Верховного Суду Леонід Лобойко.

Судді Верховного Суду розглянули також питання про звернення до Конституційного Суду України з конституційним поданням щодо відповідності (конституційності) ч. 2 ст. 28 Закону України від 9 липня 2003 року № 1058-IV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та ч. 3 ст. 28 Закону України від 9 липня 2003 року № 1058-IV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» у редакції Закону України від 3 жовтня 2017 року № 2148-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» положенням ч. 1 ст. 8, частин 1 та 3 ст. 46 Конституції України. Заслухавши доповідь Голови Верховного Суду Валентини Данішевської, Пленум постановив відмовити у зверненні до КСУ у зв’язку з відсутністю обґрунтованих підстав для такого звернення.

Наступним питанням порядку денного було звернення до КСУ з конституційним поданням щодо відповідності (конституційності) п. 3 розд. ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 6 грудня 2016 року № 1774-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» положенням ч. 1 ст. 8, ч. 3 ст. 22, частин 1 та 2 ст. 24, ч. 1 ст. 126, ст. 130 Конституції України. Пленум ВС, заслухавши та обговоривши доповідь голови Касаційного адміністративного суду у складі ВС Михайла Смоковича, прийняв рішення відмовити у зверненні до Конституційного Суду України.

На засіданні Пленуму також розглянули питання щодо внесення змін до структури та штатного розпису апарату ВС, затверджених постановою Пленуму ВС 30 листопада 2017 року. Після розгляду подання Голови Верховного Суду Валентини Данішевської, заслухавши доповідь заступника Голови ВС БогданаЛьвова, з метою оптимізації структури апарату ВС в межах незмінної штатної чисельності Пленум постановив внести зміни до структури та штатного розпису апарату Верховного Суду, виклавши їх у новій редакції.

 

За повідомленням Верховного Суду