flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник голови суду Олег ТИМОШЕНКО та керівник апарату Наталія ТУРОВИЧ взяли участь у семінарі в місті Одеса

02 серпня 2018, 16:08

      1-2 серпня 2018 року в місті Одеса заступник голови Рівненського апеляційного господарського суду Олег ТИМОШЕНКО та керівник апарату суду Наталія ТУРОВИЧ брали участь у семінарі з питань прозорого та ефективного судового управління за сприяння Програми розвитку комерційного права Міністерства торгівлі США (CLDP) у співпраці з Вищою радою правосуддя, Верховним Судом та Державною судовою адміністрацією України.

     Із вітальним словом перед учасниками семінару виступили суддя – секретар судової палати для розгляду справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів КГС ВС Ганна ВРОНСЬКА, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій ХОЛОДНЮК, керівник секретаріату Вищої ради правосуддя Сергій ПУШКАР і старший юридичний радник Програми розвитку комерційного права Міністерства торгівлі США (CLDP) Ннамді ЕЗЕРА.

 

                                                    

        У ході семінару обговорили ключові принципи суду з належним управлінням, питання лідерства, стратегічного планування, зв’язків з громадськістю, керування кадровими ресурсами, підзвітності та ефективності функціонування суду, проходження справ у суді тощо.

   

      На семінарі проводилась робота у малих групах, під час якої учасники готували перелік послуг, які забезпечують адміністратори суду в рамках своєї компетенції; складали елементи стратегічного плану, який відображає поточні ініціативи, що реалізуються в судових установах; обговорювали питання передової практики електронних систем судового управління тощо.

    За підсумками семінару було надано конкретні рекомендації, спрямовані на підвищення прозорості та ефективності судового управління, що сприятиме підвищенню потенціалу української судової системи при винесенні рішень у господарських справах, в т.ч. у справах з інтелектуальної власності.

                                 

       Прийняття нових процесуальних кодексів, а також очікуване створення Вищого суду з питань інтелектуальної власності створює як нові можливості, так і виклики для судового управління в Україні. Висока кваліфікація керівників судового апарату, ефективність та прозорість адміністративних судових процедур, а також запровадження та використання кращих міжнародних практик у даній сфері є критичними факторами, що визначають подальші реформи в українській судовій системі.

   Відтак, даний семінар  визначив можливі рішення для подолання таких викликів при запровадженні системи ефективного та результативного судового управління.

 

Прес-служба суду