flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про підсумки роботи Рівненського апеляційного господарського суду у першому кварталі 2011 року

12 травня 2011, 12:27
12 травня 2011 рокувідбулися збори суддів, за участю голів місцевих господарських судів, що входять до територіальної юрисдикції Рівненського апеляційного господарського суду по підведенню підсумків роботи у першому кварталі нинішнього року.
Згідно порядку денного зборів суддями обговорено питання якості відправлення правосуддя та його підвищення, нагальних проблем судочинства та можливих шляхів їх вирішення.
Зокрема, голова Рівненського апеляційного господарського суду розпочав засідання із наведення статистичних даних. При цьому, зазначив, що протягом першого кварталу 2011 року до апеляційної інстанції надійшло 1194 скарги. Кількість розглянутих скарг і подань упродовж звітного періоду становить – 660, із яких змінено та/або скасовано процесуальних документів в апеляційному порядку, ухвалених місцевими господарськими судами – 181.
За результатами касаційного перегляду було змінено та/або скасовано – 25 процесуальних документів, що становить 2,6% у процентному співвідношені до загального числа постановлених судових рішень.
Найбільшу кількість звернень розглянуто господарськими судами Житомирської та Вінницької областей. Найменша господарським судом Рівненської області.
Як відмітив голова суду, виконання постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 25.02.2011 року № 1 “Про підсумки роботи господарських судів України за 2010 рік та завдання на 2011 рік” здійснюється в повному обсязі та відповідно до затвердженого плану роботи суду.
Відповідно до пункту 2 постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 25.02.2011 року № 1 “Про підсумки роботи господарських судів України за 2010 рік та завдання на 2011 рік” Рівненським апеляційним господарським судом проаналізовано причини надходження скарг на дії суддів, виконання комплексних заходів щодо реалізації положень Закону України “Про судоустрій і статус суддів”.
У березні нинішнього року здійснено аналіз навантаження суддів і дотримання їхньої спеціалізації при розподілі справ автоматизованою системою документообігу. Проведеним аналізом встановлено, що судами в цілому дотримано нормативних вимог щодо спеціалізації суддів.
Також, Рівненським апеляційним господарським судом організована і систематично проводиться робота по організації навчання з актуальних питань здійснення правосуддя, приділяється належна увага питанню підвищення кваліфікації суддів та працівників суду.
Судді брали участь у семінарах та конференціях з приводу розгляду та обговорення судової практики по різних категоріях спорів.
Окрім того, проведено аналіз ефективності повідомлень, надісланих органам прокуратури і внутрішніх справ про ознаки дій, переслідуваних у кримінальному порядку.
За результатами обговорення доповіді голови суду та виступів голів місцевих господарських судів, можна констатувати, що робота та функціонування суду в цілому успішно спрямовувалася на забезпечення належного рівня здійснення правосуддя у господарських відносинах, дотримання конституційних засад судочинства, застосування однакової судової практики при вирішенні спорів.