flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Рівненському апеляційному господарському суді відбувся день «відкритих дверей»

26 травня 2014, 17:35

 

  З метою виховання у студентів поваги до судової влади, підвищення обізнаності про діяльність судових органів, формування знань про їхні права та їх захист, а також підвищення довіри до судової влади 26 травня 2014 року у Рівненському апеляційному господарському суді було проведено День «відкритих дверей» для студентів Рівненського державного аграрного коледжу.

У рамках заходу взяли участь студенти третього курсу юридичного відділення коледжу, які ознайомилися з загальними напрямами організації роботи Рівненського апеляційного господарського суду, зокрема з порядком приймання, реєстрації та розподілу процесуальних документів, практичною реалізацією права на звернення до господарського суду особами за захистом своїх порушених або оспорюваних прав і охоронюваних законом інтересів.

 

У ході оглядової екскурсії студенти поспілкувалися з керівником апарату суду Лиманською Л.В., з начальником відділу канцелярії та узагальнення судової практики Масловим К.Г., начальником інформаційно-статистичного відділу Поліщуком Р.Я., начальником відділу організаційно-кадрової роботи Пашкевич С.Ф., ознайомилися зі структурою РАГС, функціями підрозділів апарату суду, дізналися про етапи проходження судової справи, завітали до залів судових засідань, у тому числі залу, обладнаного  відеоконференцзв’язком, побували у робочому кабінеті судді, помічників судді та секретарів судових засідань. Поряд з цим ознайомилися з нормативно-правовими засадами діяльності кадрової роботи, дізналися про особливості призначення на посаду помічників судді та секретарів судових засідань, порядком проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців.

 

     Наприкінці заходу керівник апарату суду Лиманська Л.В. відповіла на поставлені  запитання студентів, побажала успіхів у навчанні та натхнення. Студенти висловили подяку керівництву суду за проведений захід.

     Підводячи підсумки дня «відкритих дверей» у Рівненському апеляційному господарському суді слід зазначити, що проведення такого заходу сприяє підвищенню загального рівня правової культури, формування у молоді довіри та поваги до судової влади, покращення доступу до правосуддя, а також побудови діалогу між судовою владою та громадськістю.