flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Рівненського апеляційного господарського суду взяв участь у відкритті «залу правосуддя» МЕГУ

03 червня 2014, 17:48
 

30 травня 2014 року у Міжнародному економіко-гуманітарному університеті імені академіка Степана Дем’янчука в рамках навчального проекту «Судовий практикум» відбулося відкриття «зали правосуддя» для студентів юридичного факультету. Відкриття «залу правосуддя» надасть можливість студентам закріплювати теоретичні знання, набуті у процесі навчання, формувати професійні навички, про що було відзначено учасниками зазначено заходу.

    Відкриваючи захід, ректор університету Дем’янчук А. С. підкреслив важливість практичної складової у фаховій підготовці студентів МЕГУ.

    До  участі у даному заході запрошено голову Рівненського апеляційного господарського суду Савченка Григорія Івановича. 

     Виступаючи з вітальним словом, голова Рівненського апеляційного господарського суду Савченко Г.І., зазначив, що відкритість суду —це шлях, який веде до змістовного діалогу суду з  громадськістю та зауважив на окремих  аспектах Закону України “Про відновлення довіри до судової влади в Україні”, прийнятого з метою підвищення довіри громадян до судової гілки влади.

У рамках проведеного заходу голова Рівненського апеляційного господарського суду підкреслив, що тісна взаємодія Рівненського апеляційного господарського суду з навчальними закладами, які готують фахівців права, сприяє підвищенню рівня правових знань студентів про судові процедури, функціонування судової системи та порядок захисту своїх прав і охоронюваних законом інтересів.

     Голова суду Савченко Г.І. розповів про правовий статус Рівненського апеляційного господарського суду, зазначивши зокрема, про здійснення судових засідань в режимі відеоконференцзв’язку. Поряд з цим, головою суду було продемонстровано та вручено учасникам заходу диск навчального посібника «Юрист тисячоліття» власника юридичної фірми штату Делавер США Річарда К. Хермана, щодо прикладу дистанційного судового процесу в навчальних закладах. Зазначений посібник Савченко Г.І. отримав в ході стажування у Делаверському Університеті США у 2001 році за організованою програмою уряду США  «Громадські Зв’язки» за напрямком «корпоративне та комерційне право Сполучених Штатів».

     Поряд з цим, головою суду було зауважено і про розміщення необхідної та корисної інформації про діяльність Рівненського апеляційного господарського суду на веб-сайті суду.

     Підсумовуючи, учасники заходу висловили взаємне побажання ще не раз спілкуватися в подібному форматі. Із вдячністю викладачі та студенти МАГУ прийняли й пропозицію голови суду Савченка Г.І. відвідати «День відкритих дверей» Рівненського апеляційного господарського суду.