flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома суб’єктів господарювання щодо сплати судового збору

17 червня 2014, 15:03

До відома суб’єктів господарювання щодо сплати судового збору при поданні апеляційної скарги зазначається таке.

Згідно зі статтею 93 Господарського процесуального кодексу України (далі – Кодекс) апеляційна скарга подається на рішення місцевого господарського суду протягом десяти днів, а на ухвалу місцевого господарського суду - протягом п'яти днів з дня їх оголошення місцевим господарським судом. У разі якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину рішення, зазначений строк обчислюється з дня підписання рішення, оформленого відповідно до статті 84 цього Кодексу.

За змістом частини першої статті 91 Кодексу апеляційна скарга подається на рішення місцевого господарського суду, яке не набрало законної сили. Ухвали місцевого господарського суду оскаржуються в апеляційному порядку окремо від рішення господарського суду лише у випадках, передбачених статтею 106 цього Кодексу.

Згідно приписів Закону України «Про Судовий збір» від 8 липня 2011 року № 3674-VI ( з наступними змінами) за подання апеляційної скарги  на судові рішення справляється судовий збір.

Слід зауважити, що детальну інформацію про справляння судового збору можна отримати на офіційному веб-сайті  Рівненського апеляційного господарського суду веб-порталу судової влади України за адресою http://rva.arbitr.gov.ua/sud /5040/ у розділі «Судовий збір». Інформація  викладена у формі Таблиці для розрахунку судового збору та формування квитанції для його сплати згідно з Законом України «Про судовий збір» від 08 липня 2011 року № 3674-VI (із змінами), що надає можливість зручно та оперативно отримати та опрацювати необхідні відомості, пов’язані з процесуальними діями щодо подання апеляційної скарги. У зазначеному розділі містяться реквізити сплати судового збору, пільги щодо сплати судового збору тощо.

 

Поряд з цим нагадуємо, що за телефоном "гарячої лініі" Рівненського апеляційного господарського суду +38(0362) 68-40-45 усі бажаючі можуть оперативно отримати всю необхідну інформацію, що стосується організації роботи суду, залишити свої повідомлення, зауваження та надати пропозиції з питань організаційного забезпечення діяльності суду.