flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Рівненського апеляційного господарського суду Філіпова Т.Л. взяла участь у науково-практичному семінарі

23 червня 2014, 15:17

         

    

           20 червня 2014 року прокуратурою Рівненської області проведено науково-практичний семінар («круглий стіл») на тему « Організація представницької діяльності прокурора щодо захисту інтересів держави».

               В роботі заходу взяла участь суддя Рівненського апеляційного господарського суду, секретар третьої судової палати Філіпова Т.Л.

       У вступному слові суддя Рівненського апеляційного господарського суду Філіпова Т.Л. відзначила важливість питань, винесених на обговорення семінару, зупинилася на питаннях територіальної юрисдикції РАГС. Окремо підкреслила, що господарські суди –це спеціалізовані суди, які здійснюють судочинство в господарських справах, віднесених до їх компетенції Господарським процесуальним кодексом України.

        Переходячи до практичного аспекту визначеної тематики, суддя акцентувала увагу на такій важливій конституційній функції органів прокуратури, як представництво інтересів держави в господарських судах, яка полягає у здійсненні прокурорами від імені держави процесуальних та інших дій, спрямованих на захист у суді інтересів держави у випадках, передбачених законом.   

         У своєму виступі окрему увагу приділила конкретним питанням, пов'язаним з організацією представництва прокурором у суді інтересів держави, в тому числі порядком подання позовних та інших заяв, внесенням апеляційних скарг, повноважень прокурора, виконанням судових рішень тощо. В контексті забезпечення дотримання принципів Конституції зупинилася на окремих питаннях застосування практики Європейського суду з прав людини.  Крім того, в межах тематики обговорення наголосила на роз’ясненнях, що містяться у постанові Пленуму Вищого господарського суду України від 23.03.2003 № 7 «Про деякі питання участі прокурора у розгляді справ, підвідомчих господарським судам».