flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівник апарату Рівненського апеляційного господарського суду взяла участь у роботі постійної комісії Рівненської обласної ради

11 липня 2014, 10:49

09 липня 2014 року у приміщенні Рівненської обласної ради за участю територіального управління Державної судової адміністрації України в Рівненській області, керівників апарату місцевих та апеляційних судів Рівненської області, відбулося засідання постійної комісії обласної ради з правових питань, гласності, депутатської діяльності, етики та Регламенту, на якому, зокрема, обговорено питання «Про окремі питання функціонування судової системи в області». В роботі постійної комісії обласної ради взяла участь керівник апарату Рівненського апеляційного господарського суду Опанасюк Т.І.

Засідання постійної комісії відкрив голова комісії Молчан С.П. та наголосив на важливості питань, винесених на порядок денний комісії.

Важливою темою засідання постійної комісії  стало обговорення проблемних питань, пов'язаних з функціонуванням системи судів та подальших дій у частині зміцнення довіри до судової влади.

Під час засідання постійної комісії обговорено низку питань, зокрема, щодо стану фінансового та матеріально-технічного забезпечення судової системи області, застосування комунікації в судовій владі та підвищення авторитету судової влади в  суспільстві.

Учасниками засідання постійної комісії активно обговорювалися питання формування рівня довіри до судової системи та шляхи удосконалення роботи в цьому напрямку керівників апарату суду.

У своєму виступі керівник апарату Рівненського апеляційного господарського суду Опанасюк Т.І. торкнулася етапів судової реформи починаючи з 2001 року, з часу її роботи у судовій системі, і висловила впевненість, що міцна судова система - запорука довіри до неї з боку суспільства. На її думку, для зміни ситуації в судовій системі, законодавець має приймати такі закони, що відповідають Конституції України, нормам міжнародного права, задля того, щоб судді не були заручниками Закону.

В свою чергу, розуміючи суспільну важливість підвищення рівня довіри до судової влади, підкреслила  важливість здійснення системної роботи в цьому напрямку, окремо зупинила увагу на окремих положеннях функціонування автоматизованої системи документообігу, та неможливості, навіть гіпотетично, втручання в її роботу.

Зазначила, що в результаті прийняття Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» відбулися зміни керівного складу в системі господарських судів, зокрема в Рівненському апеляційному господарському суді обрано нових голову та заступників голови суду.

За результатами обговорення зазначеного питання члени комісії внесли пропозицію про проведення виїзного засідання у приміщенні одного із судів області.

Підсумовуючи, голова постійної комісії Молчан С.П. висловив вдячність всім присутнім за участь у засіданні  комісії та підкреслив важливість і практичну цінність проведення таких зустрічей.