flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Рівненського апеляційного господарського суду Савченко Г.І. взяв участь у роботі пленуму Вищого господарського суду України

14 липня 2014, 15:18

      10 липня 2014 року вперше під керівництвом Голови Вищого господарського суду України Богдана Львова відбулося чергове засідання пленуму Вищого господарського суду України. До участі у роботі пленуму запрошено керівництво місцевих та апеляційних господарських судів України, від Рівненського апеляційного господарського суду взяв участь Голова суду Савченко Г.І.

     В роботі пленуму Вищого господарського суду України також взяли участь: Анатолій Ємець - в.о. секретаря Судової палати у господарських справах Верховного Суду України, Олександр Нечитайло - Голова Вищого адміністративного суду України, Борис Гулько - Голова Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, Зеновій Холоднюк - Голова Державної судової адміністрації України, Валентина Сімоненко - Голова Ради суддів України, Олег Бачун - заступник Генерального прокурора - начальник Головного управління представництва та організації участі у кримінальному провадженні в суді та Микола Оніщук - Ректор Національної школи суддів України.

     Присутні на засіданні пленуму Вищого господарського суду України ( далі – ВГСУ) розглянули, заслухали та  обговорили питання, винесені по порядок денний.  

     За результатами розгляду першого питання порядку денного пленуму ВГСУ присутні одностайно призначили на посаду секретаря пленуму Вищого господарського суду України Ларису Рогач. 

       Доповідаючи «Про підсумки роботи господарських судів України у 2013 році, в першому півріччі 2014 року та завдання на друге півріччя 2014 року» Голова ВГСУ Богдан Львов підкреслив, що «пріоритетними завданнями для системи господарських судів залишаються: забезпечення справедливого й ефективного правосуддя, підвищення його якості і доступності; високого рівня довіри громадськості до судів; запровадження нових форм і методів роботи, а також нових комунікаційних технологій; незалежність, безсторонність та високий професіоналізм суддів», та підсумував, що принцип спеціалізації судів є базовим положенням побудови судової влади та ключовим для подальшого розвитку системи судів України. Тому ВГСУ займає позицію забезпечення єдності судової системи України на чолі з Верховним Судом України при збереженні принципу спеціалізації судів, функціонування вищих спеціалізованих судів.

     Відповідно до порядку денного засідання пленуму ВГСУ присутні заслухали та затвердили Положення про Науково-консультативну раду ВГСУ та визначили її персональний склад, оновлений склад редакційної колегії офіційного друкованого органу ВГСУ "Вісника господарського судочинства" на чолі з головним редактором - заступником Голови ВГСУ Геннадієм Кравчуком. Пленумом ВГСУ було внесено зміни і доповнення до деяких постанов пленуму ВГСУ та до Положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство.