flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Рівненського апеляційного господарського суду Юрчук М.І. взяв участь у семінарі

29 липня 2014, 15:55

25 липня 2014 року відбувся спеціалізований семінар на тему: “Зовнішньоекономічна діяльність в сучасних умовах. ЗЕД - контракт. Валютний контроль. Ліцензування у ЗЕД. Особливості співпраці компаній України із контрагентами з АР Крим”, організований ТОВ “Центр юридичної аналітики” спільно з Рівненською торгово - промисловою палатою.

У заході взяли участь представники Рівненської торгово-промислової палати,  юристи ТОВ “УкрТехноФос-Плюс”, ТОВ “ГЮАЛОС”, ДП “Сарненське лісове господарство”, ТОВ “Українська сірникова фабрика”, ТОВ “РЕКОРД ОІЛ”.

У роботі семінару взяв участь суддя Рівненського апеляційного господарського суду Юрчук М.І., який виступив з доповіддю на тему: "Нормативне регулювання, практичні аспекти та рекомендації, аналіз ризиків щодо здійснення суб’єктами ЗЕД України зовнішньоекономічної діяльності  з компаніями  АР Крим".  

Звертаючись до учасників семінару зі вступним словом,  суддя Рівненського апеляційного господарського суду Юрчук М.І., зупинився на положеннях Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" від 15 квітня 2014 року N 1207-VIIЗокрема, звернув увагу, що статтею 12 Закону змінено територіальну підсудність судових справ у зв’язку з неможливістю здійснення правосуддя судами Автономної Республіки Крим та міста Севастополя на тимчасово окупованих територіях, а також звернув увагу на істотні умови правочинів, в тому числі розрахунків за договорами, укладеними із контрагентами, які зареєстровані та здійснюють свою діяльність на території Автономної Республіки Крим, стосовно законодавства, яке діє на території Автономної Республіки Крим, тощо.

Під час семінару його учасники обговорили основні проблемні питання, пов'язані з врегулюванням господарських спорів,  процедурні моменти захисту порушеного права по довготривалим контрактам тощо. В процесі обговорення суддя Рівненського апеляційного господарського суду Юрчук М.І. надав відповідь на низку поставлених питань.

Учасники семінару під час підведення підсумків даного заходу відмітили доцільність та  важливість висвітлених питань.