flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Юрчук М.І. взяв участь у семінарі з питань захисту інтелектуальної власності

15 вересня 2014, 17:23

         13 вересня 2014 року за ініціативи Ради адвокатів Рівненської області відбувся семінар на тему  "Адміністративні та судові процедури захисту інтелектуальної власності : практичні аспекти", у якому взяв участь суддя Рівненського апеляційного господарського суду Юрчук Михайло Іванович.

У заході взяли участь адвокат, голова Ради адвокатів Рівненської області, заслужений юрист України, кандидат юридичних наук, віце-президент Спілки адвокатів України Луцюк П.С., патентний повірений, представник з питань інтелектуальної власності Ткачук Ю.М., держінспектор з контролю за використанням об’єктів права інтелектуальної власності в Рівненській та Волинській областях Кірічок О.Г., голова Рівненського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Боденчук В.М., судовий експерт, завідувач лабораторії Львівського НДІСЕ Струк І.О., адвокат, керівник адвокатського бюро «Миколи Бляшина» Бляшин М.С., адвокат, кандидат юридичних наук, доцент, член правління ААУ, заступник начальника відділу організації судового захисту прав ДП «Український інститут промислової власності» Потоцький М.Ю., адвокат, Президент Асоціації адвокатів України, керуючий партнер ЮК «Чернобай та Партнери» Чернобай О.В. та адвокати області.

                               

Семінар проходив за основними тематичними напрямками, зокрема, з доповіддю на тему «Процесуальні особливості розгляду справ про захист об’єктів інтелектуальної власності у місцевих та апеляційних господарських судах» виступив суддя Рівненського апеляційного господарського суду Юрчук М.І. 

                                

У своєму виступі суддя Юрчук М.І. відмітив актуальність теми заходу. Під час семінару суддя Юрчук М.І. звернув особливу увагу на питання підсудності спорів в сфері інтелектуальної власності, зупинився на вимогах законодавства щодо обмеження процесуальних строків, а також переходячи до практичної площини питання зауважив на особливості підготовки позивачем позовних вимог та розповів про практику розгляду господарськими судами справ у спорах, пов'язаних із захистом прав інтелектуальної власності. Також у ході доповіді обговорювалися актуальні питання призначення судових експертиз у розгляді справ, пов'язаних із захистом прав інтелектуальної власності, особливості експертного дослідження тощо.