flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Рівненського апеляційного господарського суду Савченко Г.І. взяв участь у роботі «круглого столу» щодо обговорення проблем судової системи в рамках проведення судової реформи

01 жовтня 2014, 16:30

30 вересня 2014 року відбувся «круглий стіл» щодо обговорення проблем судової системи в рамках проведення судової реформи; обговорення проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів», організований Головним управлінням юстиції у Рівненській області в рамках Всеукраїнського тижня правових знань «Подолання корупції в судовій системі». До участі у роботі «круглого столу» запрошено Голову Рівненського апеляційного господарського суду Савченка Григорія Івановича.

У заході взяли участь начальник Головного управління юстиції у Рівненській області Данилюк С.І., заступник начальника Головного управління юстиції у Рівненській області Гордійчук С.В., заступник начальника Головного управління юстиції у Рівненській області Серватович Л.С., завідувач сектору правової роботи, правової освіти, реєстрації нормативно-правових актів Головного управління юстиції у Рівненській області Назарчук Р.Ю., провідний спеціаліст відділу кадрової роботи та державної служби управління юстиції Жижчук В.О., директор Рівненського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Овдіюк В. П.

Під час "круглого столу" учасники обговорили питання реформування системи господарських судів, відновлення довіри до судової влади, а також підкреслили важливе значення функціонування цієї системи для розвитку і зміцнення економіки нашої держави.

Зокрема, Голова Рівненського апеляційного господарського суду  Савченко Г.І. наголосив на важливій ролі кожного судді у формуванні довіри до всієї системи господарських судів України та підвищенні авторитету судової влади, відзначив, що  основними завданнями суду є й надалі залишається забезпечення справедливого й ефективного правосуддя.

У своєму виступі Голова Рівненського апеляційного господарського суду Савченко Г.І. також зазначив, що ми маємо впевнено стверджувати, що судова справа буде розглянута вчасно, з максимальним дотриманням процесуальних строків, що рішення буде вмотивоване, щоб навіть сторона, не на користь якої винесено рішення, вийшла задоволеною законністю рішення.

Підбиваючи підсумки, Голова суду Савченко Г.І. зауважив, що 25-26 вересня 2014 року у Києві відбувся ХІІ позачерговий з'їзд суддів України, в ході роботи якого серед інших питань делегати обговорили важливі питання щодо стану незалежності суддів та відновлення довіри до судової влади і прийняли рішення, якими визначили низку заходів спрямованих на реалізацію і ефективне забезпечення поставлених завдань.

Учасники "круглого столу" наголосили на важливості та надзвичайній необхідності проведення подібних заходів.