flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено підсумкові наради із місцевими господарськими судами апеляційного округу в режимі відеоконференцзв’язку.

22 лютого 2016, 12:52

       11 – 12 лютого 2016 року Рівненським апеляційним господарським судом проведено підсумкові наради із місцевими господарськими судами апеляційного округу в режимі відеоконференцзв’язку.

     У підсумкових нарадах взяли участь голова Рівненського апеляційного господарського суду Савченко Г.І. , заступник голови суду Мельник О.В., судді куратори, секретарі судових палат, голови та судді місцевих господарських судів, начальники структурних підрозділів апарату суду.

       В ході спілкування учасники нарад підвели підсумки роботи місцевих господарських судів апеляційного округу у 2015 році, окреслили основні завдання на 2016 рік. Зокрема, проаналізували дані статистичних бюлетенів господарських судів щодо навантаження на суддів та показники якості їх роботи. Відзначили що в цілому показники якості роботи судів апеляційного округу залишаються на високому рівні.

     Учасники нарад також обговорили практичні питання, які виникають під час розгляду господарських спорів, зосередили увагу на шляхах вдосконалення якості правосуддя.

   При цьому, судді місцевих господарських судів  у ході спілкування висловлювали свої пропозиції та ставили запитання доповідачам з питань правозастосування.

    Зауважили, що проблемним залишається питання однакового застосування законодавства  у діяльності господарських судів. Враховуючи наведене, відзначили необхідність постійного та системного діалогу між місцевими та апеляційним судом шляхом надання методичної допомоги місцевим господарським судам в цілому  та у певних категоріях справ, проведення виїзних підсумкових нарад  на місцях та за допомогою відеоконференцзв’язку.

      Особливу увагу звернули на необхідність приведення судової практики у відповідність із рішеннями Верховного Суду України.