flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Рівненського апеляційного господарського суду Савченко Г.І. взяв участь у засіданні пленуму Вищого господарського суду України.

02 березня 2016, 15:08

         25 лютого 2016 року відбулося чергове засідання пленуму Вищого господарського суду України, на яке було запрошено керівництво місцевих та апеляційних господарських судів України.

        У роботі пленуму ВГСУ також взяли участь Секретар Судової палати у господарських справах Верховного Суду України Павло Колесник, суддя, секретар Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Дмитро Луспеник, заступник Голови Державної судової адміністрації України Людмила Гізатуліна, начальник Департаменту підтримання державного обвинувачення та представництва інтересів громадянина або держави в судах Генеральної прокуратури України Сергій Тимченко, Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук та заступник Ректора НШСУ Наталія Шукліна.

       Доповідаючи "Про підсумки роботи господарських судів у 2015 році та завдання на 2016 рік", Голова ВГСУ Богдан Львов, зокрема, зазначив: "Сьогодні суди – це одна з небагатьох державних інституцій, яка працює та вирішує спори. І досить часто наше особисте ставлення до своїх суддівських повноважень стає іміджевим по відношенню до самого суду, де працює суддя. Тому головним чинником підвищення якості правосуддя є добросовісне виконання кожним суддею своїх службових обов’язків, ретельне вивчення матеріалів кожної справи та відповідальність кожного судді за результати власної праці".

    Також, на переконання Богдана Львова, має бути двостороннім і діалог щодо реформування судової системи. Адже поліпшення та вдосконалення комунікативного зв'язку з громадянським суспільством, зокрема, надання можливості брати участь у формуванні стандартів, норм, правил діяльності правосуддя сприятиме підвищенню довіри до судової влади. На його думку, конституційні зміни будуть втілені в життя разом з іншими нагальними змінами у процесуальному законодавстві, від яких не доведеться довго чекати позитивного ефекту та які зможуть працювати вже сьогодні, а система господарських судів і надалі матиме високий рівень довіри та якості роботи, завдячуючи зусиллям як суддів так і працівників апаратів судів усіх рівнів.

 

Джерело: http://www.arbitr.gov.ua/news/2151/