flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 30-ї річниці Чорнобильської трагедії

26 квітня 2016, 15:17
 

26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна катастрофа в історії людства, наслідки якої відчуваються до сьогодні. Вибух реактора 4-го енергоблоку Чорнобильської АЕС призвів до радіаційного забруднення величезної території сучасних України, Білорусі та Росії і подальшого відселення понад ста тисяч людей. В Україні до так званої «Чорнобильської» зони віднесено 2 293  населених пункти у 12 областях, у тому числі і у Рівненській області.

Аварія, що трапилась, вплинула на долі мільйонів людей. 30 років, що минули, не погасили гостроту перенесених страждань. Наслідки катастрофи з кожним роком ми відчуваємо все більше, а тих, хто першими долучилися до ліквідації наслідків аварії, стає все менше і менше.

Указом Президента від 14.12.2015 року №702/2015 «Про заходи у зв’язку з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи» 2016 рік оголошено роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи.

Колектив Рівненського апеляційного господарського суду приєднується до Всеукраїнського вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

У цей драматичний для нас день ми схиляємо голову перед мужністю тих людей, які усвідомлено йшли на смерть заради майбутніх поколінь. Виносимо шану та подяку їх героїзму, готовності до самопожертви заради захисту людства від руйнівного впливу екологічної катастрофи, а також приносимо свої найщиріші співчуття сім’ям, що втратили рідних та близьких внаслідок Чорнобильської катастрофи.

З повагою колектив Рівненського апеляційного господарського суду.