flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддями Вищого господарського суду України надано методичну допомогу у застосуванні законодавства про банкрутство господарським судам Рівненського апеляційного округу

26 травня 2016, 14:40

          На виконання пункту 3.24 плану роботи Вищого господарського суду України на 2016 рік, у період з 17 по 20 травня 2016 року суддями третьої судової палати Вищого господарського суду України Погребняком В.Я., Катеринчук Л.Й. та Коваленко В.М. було надано  методичну допомогу у застосуванні законодавства про банкрутство господарським судам Рівненського апеляційного округу.

20 травня 2016 року на базі Рівненського апеляційного господарського суду проведено підсумкову нараду з обговоренням проблемних питань застосування законодавства про банкрутство за участю суддів Вищого господарського суду України, які безпосередньо надавали методичну допомогу, суддів Рівненського апеляційного господарського суду, голів та суддів місцевих господарських судів апеляційного округу, що спеціалізуються на розгляді справ про банкрутство.

Учасники підсумкової наради обговорили проблемні питання, що виникають при застосуванні законодавства про банкрутство, а також окремі розбіжності у правозастосуванні.

Судді Вищого господарського суду України відзначили високий рівень організації роботи як Рівненського апеляційного господарського суду, так і місцевих господарських судів апеляційного округу. Також, звернули увагу суддів на необхідності постійного вивчення та врахування практики Верховного Суду України при розгляді справ про банкрутство.