flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НАРАДА ГОЛІВ ГОСПОДАРСЬКИХ СУДІВ УКРАЇНИ

12 грудня 2016, 11:56

      08 грудня 2016 року у приміщенні Одеського апеляційного господарського суду відбулася робоча нарада голів апеляційних і місцевих господарських судів України під головуванням голови Вищого господарського суду України Богдана Львова.

 Участь у заході прийняв заступник голови Рівненського апеляційного господарського суду Мельник Олег Володимирович.
Основною метою проведення наради було обговорення перебігу судової реформи, зокрема, актуальних питань функціонування господарських судів, дотримання і захисту прав громадян та суб’єктів господарювання в умовах судової реформи, запровадження механізмів  забезпечення незалежності судів і суддів, уникнення втручання в усіх його проявах, соціальний захист суддів і працівників апаратів судів.
Голова ВГСУ Богдан Львов зазначив, що необхідно акцентувати увагу на підвищенні якості роботи судів, також закликав колег звернути належну увагу на організацію роботи судів та відкритість і доступність правосуддя.
Під час зустрічі були також проаналізовані якісні і кількісні показники здійснення судочинства, співвідношення штатної та фактичної чисельності судів, збільшення навантаження на суддів через неукомплектованість суддівського корпусу.
Підсумовуючи результати обговорення порушених на нараді питань, усі учасники наради відмітили, що головним завданням суддів сьогодні є якісне здійснення правосуддя та винесення законних рішень.