flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Рівненському апеляційному господарському суді відбувся ознайомчий семінар для студентів-правників

17 лютого 2017, 16:27

         

       Вчора, 16 лютого 2017 року, у Рівненському апеляційному господарському суді відбувся день відкритих дверей у формі ознайомчого семінару для студентів випускних курсів юридичних спеціальностей вищих навчальних закладів Рівненщини.

На запрошення суду відгукнулися Рівненський інститут Київського університету права НАН України, Національний університет «Острозька академія», Національний університет водного господарства та природокористування та Міжнародний економіко-гуманітарний університет ім. Степана Дем’янчука, які направили до суду своїх кращих студентів.

Зустрів студентську молодь заступник голови суду Мельник О.В., який яскраво та змістовно розповів про повноваження, юрисдикцію РАГС, особливості господарського судочинства в апеляційній інстанції.

Учасники семінару із цікавістю переглянули продемонстрований фільм про Рівненський апеляційний господарський суд, знятий до 25 річчя утворення господарських судів в Україні, з якого дізналися про історію створення,  структуру, склад суддівського корпусу та апарату суду.

Закріпила уяву студентів про організацію роботи суду, його специфіку керівник апарату суду Турович Н.С., яка здійснила з ними захоплюючу  екскурсію судом, докладно розповіла про роботу кожного відділу та відповідала на питання. Допитливі відвідувачі відчули справжню атмосферу суду, змогли дізнатися та наочно побачити повну процедуру проходження документа від його надходження у канцелярію і до виконання, побачити процес автоматизованого розподілу судової справи у канцелярії суду.

Голова суду Савченко Г.І. також з радістю запросив учасників  семінару до свого кабінету, і вони були захоплені розповіддю про його життєвий шлях,  привітністю та безпосередністю.

Особливу зацікавленість у майбутніх юристів викликав процес розгляду апеляційних скарг у двох судових провадженнях, на яких вони були присутні, а після цього мали змогу ставити питання  безпосередньо колегії суддів і керівнику апарату суду.

У свою чергу організатори заходу побажали студентам гарних успіхів, високих цілей та їх досягнень.

Щирі усмішки, позитивні відгуки, а також найвища оцінка семінару, дана студентською молоддю під час анонімного анкетування наприкінці заходу, запевнила нас про необхідність та системність проведення таких зустрічей, які будуть сприяти розширенню поінформованості про роль господарського судочинства в Україні, формуванню довіри до судової гілки влади в цілому, а також вихованню правової культури молоді.

 

Прес-секретар суду

Світлана Шевчук