flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Рівненському апеляційному господарському суді відбулася розширена підсумкова нарада за участю голови ДСА України Зеновія Холоднюка, голови Ради суддів України Валентини Сімоненко, члена Ради суддів України Тетяни Чумаченко.

27 лютого 2017, 12:30


            У Рівненському апеляційному господарському суді 23 лютого 2017 року відбулася розширена підсумкова нарада, на яку з робочим візитом прибули голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, голова Ради суддів України Валентина Сімоненкочлен Ради суддів України Тетяна  Чумаченко

У нараді взяли участь голова Рівненського апеляційного господарського суду Григорій Савченко, голова Апеляційного суду Рівненської області Олег Полюхович, голова Господарського суду Рівненської області Вадим Торчинюк, в.о. голови Рівненського окружного адміністративного суду Юрій Гломб, голови і керівники апаратів загальних місцевих судів, начальник ТУ ДСА в Рівненській області Віктор Вдовиченко. 

Відкриваючи засідання, голова Рівненського апеляційного господарського суду Григорій Савченко ознайомив присутніх із результатами роботи апеляційного господарського суду та судів Рівненського апеляційного округу за 2016 рік, зокрема показниками якості роботи, фінансуванням та наданням методичної допомоги судам округу. Григорій Савченко звернув увагу присутніх на значний вплив на роботу суду, пов’язаний із проведенням заходів на виконання Законів України «Про запобігання корупції», «Про очищення влади». При цьому вказав на збереження значного публічного інтересу до діяльності суду, повідомив про запровадження у суді постійно діючого анонімного опитування відвідувачів суду для підвищення рівня довіри громадськості до судової гілки влади та ефективності судового управління.

Про підсумки роботи місцевих судів виступив голова Апеляційного суду Рівненської області Олег Полюхович, який у своїй доповіді, окрім загальних статистичних даних роботи місцевих судів апеляційного округу, акцентував на дотриманні строків розгляду справ, завантаженості суддів суду апеляційної інстанції.

Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко зосередила увагу учасників робочої наради на ролі судді у суспільстві, на праві бути захищеним від неправомірності дій та обов’язковому реагуванню на подібні випадки, на статусі суддів-спікерів у судах, налагодженні комунікації між суддями та ЗМІ. Валентина Миколаївна зазначила, що судді повинні займати активну позицію в суді, відслідковувати всі зміни, що відбуваються в законодавстві, пам’ятати про етику поведінки суддів на робочому місці та в побуті. 

         Виступ члена Ради суддів України Тетяни Чумаченко викликав у залі жваву дискусію, предметом якої стало питання потенційного та реального конфлікту інтересів в роботі працівників суду та шляхи його вирішення.

 Зеновій Холоднюк розповів про організаційне та фінансове забезпечення діяльності органів судової влади у 2016 році, окреслив перспективи на 2017 рік, докладно проаналізував та наочно продемонстрував слайди з інформацією про надходження бюджетних коштів, витрати на матеріально-технічне забезпечення судів, оплату праці суддів і працівників апаратів. Спільне обговорення найнагальніших проблем та формування капітальних видатків на їх усунення пожвавило доповідь голови ДСА. Серед іншого, Зеновій Васильович  запевнив, що у повній мірі фінансуватимуться ремонтні роботи будівлі Рівненського апеляційного та Господарського судів Рівненської області, поточні ремонти інших судів Рівненщини, що загалом є покращенням умов праці усіх працівників судової системи. Підсумував, що одним із пріоритетних напрямків діяльності ДСА України є належне фінансове забезпечення діяльності органів судової влади.

Проведення розширеної підсумкової наради було позитивно схвалено усіма її учасниками та висловлено побажання щодо проведення аналогічних заходів у майбутньому.