flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ХIV позачерговий з’їзд суддів України делегував чотирьох членів Вищої ради правосуддя. У роботі з’їзду оголошено перерву.

16 березня 2017, 17:11

        14–15 березня 2017 року в м. Києві відбувся XIV позачерговий з’їзд суддів України, скликаний Радою суддів України на виконання Закону України "Про Вищу раду правосуддя", який вступив у дію 5 січня 2017 року та відповідно до якого з'їзд суддів України мав дообрати шестеро членів Вищої ради правосуддя.

       Делегатами на XIV позачерговий з'їзд суддів України було обрано 323 судді, серед яких від Рівненського апеляційного господарського суду обраний суддя Михайло Юрчук.

      15 березня 2017 року члени ВРП, обрані до складу Вищої ради правосуддя, склали присягу перед з’їздом суддів України:

·       суддя апеляційного суду Одеської області Артеменко Ігор Анатолійович

·       суддя апеляційного суду Волинської області Овсієнко Андрій Анатолійович

·       суддя апеляційного суду міста Києва Худик Микола Павлович

·       суддя Київського апеляційного господарського суду Шапран Віктор Валентинович

 

У частині обрання ще двох членів Вищої ради правосуддя у роботі XIV позачергового з`їзду суддів України оголошено перерву.

Дату проведення наступного етапу XIV позачергового з'їзду суддів України буде оголошено додатково. Її має визначити Рада суддів України.

Це означає, що  має відбутися нове оголошення конкурсу на заповнення вакантних посад членів ВРП з числа суддів, які обираються з'їздом. Шанси потрапити до найвищого органу суддівського врядування отримають не тільки нові кандидати, але й судді, які висували свої кандидатури і цього разу.