flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У суді відбувся семінар з експертизи

27 квітня 2018, 15:58

Сьогодні у Рівненському апеляційному господарському суді відбувся  семінар-практикум для суддів, присвячений особливостям здійснення експертизи у судовому провадженні. Семінар  проведений Експертно-правовою групою «Незалежний інститут судових експертиз» (НІСІ) у рамках пілотного проекту «Територія довіри».

 Участь в семінарі взяли судді, помічники суддів Рівненського апеляційного господарського суду, а також судді місцевих господарських судів Рівненського апеляційного округу. Судді Господарського суду Рівненської області Оксана АНДРІЙЧУК, Андрій ГОРПЛЮК та  Андрій КАЧУР взяли участь особисто, а судді Господарських судів Вінницької, Волинської, Житомирської та Хмельницької областей – в режимі відеоконцефенції.

Розпочав роботу семінару Голова Рівненського апеляційного господарського суду Олег МЕЛЬНИК, який привітав усіх учасників та представив експертів НІСІ.

Фахівці, експерти НІСЕ підготували курс лекцій, присвячених особливостям проведення експертизи у судовому провадженні.

Людмила МАКАРЕНКО, директор  Експертно-правової групи «Незалежний інститут судових експертиз», презентувала очолювану нею установу та розкрила тему правового регулювання проведення експертиз у судовому провадженні у світлі набуття чинності Закону України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів».

Про особливості будівельно-технічної та  земельно-технічної експертизи розповіла Юлія ВОДЬКО – судовий експерт з правом проведення будівельно-технічних досліджень по спеціальностях "Дослідження об'єктів нерухомості, будівельних матеріалів, конструкцій та відповідних документів", "Розподіл земель і визначення порядку користування земельними ділянками", "Визначення оціночної вартості будівельних об'єктів та споруд".

Можливості електротехнічної, комп’ютерно-технічної експертизи розкрив у своєму виступі  Кирило УСКОВ, експерт І кваліфікаційного класу, що має кваліфікацію за спеціальністю "криміналістичне дослідження матеріалів і засобів відеозвукозапису".

Експерт за спеціальністю «Дослідження почерку та підпису», Ірина ПАНЧОШНИК висвітлила питання почеркознавчої експертизи.

Учасники семінару-практикуму у межах заходу мали можливість задати питання експертам та отримати фахову відповідь.

На завершення заходу Голова суду Олег МЕЛЬНИК подякував запрошеним експертам Незалежного інституту судових експертиз за приїзд до Рівного та висловив сподівання на подальшу співпрацю.

 

Прес-служба суду