flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зв’язки з громадськістю в судах та комунікація зі ЗМІ

14 червня 2018, 11:43

Пропаганда ідей правосуддя, забезпечення зростання рівня довіри до судової влади. Об'єктивне висвітлення діяльності судової системи в засобах масової інформації та через веб-ресурси. Роль прес-служби суду у забезпеченні доброзичливих стосунків та взаєморозуміння між судами і ЗМІ.
Ці та інші питання включені до програми семінару на тему: “Зв’язки з громадськістю в судах”, що проводився вчора Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України за підтримки Рівненського апеляційного господарського суду і триватиме у його стінах 14 червня 2018 року.
Учасниками дводенного семінару є судді та працівники апаратів Рівненського апеляційного господарського суду і місцевих господарських судів апеляційного округу.
Перший день семінару був проведений для працівників апаратів судів.


Питання зв’язків судової гілки влади зі ЗМІ наразі є надзвичайно актуальним у державі. Тому такий захід, що розпочав свою роботу на базі нашого суду, є для нас важливим та відповідальним,– з такою тезою, відкриваючи семінар, звернувся до учасників Голова Рівненського апеляційного господарського суду Олег МЕЛЬНИК. Він побажав присутнім отримання нових знань і приємних вражень від навчання та представив викладачів семінару – директора Львівського регіонального відділення НШСУ Оксану ПОЛЬНУ, фахівця-експерта з комунікацій у системі правосуддя Ольгу ДАВИД та прес-секретаря Господарського суду Львівської області, доцента кафедри теорії і практики журналістики Львівського національного університету ім. І.Франка, кандидата наук із соціальної комунікації Наталію ШАЙДУ.

З вітальним словом виступила також керівник апарату суду Наталія ТУРОВИЧ. Зазначила, що цей захід є цікавим і водночас хвилюючим, оскільки на базі суду у такому форматі він проводиться вперше, та висловила сподівання, що такі зустрічі стануть традиційними.

 

  

Директор Львівського регіонального відділення НШСУ Оксана ПОЛЬНА привітала учасників семінару, розкрила тему підвищення ролі авторитету судової влади в українському суспільстві шляхом налагодження комунікації між судами та представниками ЗМІ.
З Наталією ШАЙДОЮ слухачі обговорили роль прес-секретаря суду як ключового гравця у взаємодії суду та ЗМІ. Також темою її лекції були стандарти інформаційної діяльності в мережах Інтернет, правила висвітлення судами діяльності суддів та судів у соціальних мережах.
Разом із Ольгою ДАВИД учасники семінару вчилися написанню прес-релізів, прес-анонсів з повагою до презумпції невинуватості особи і права суспільства бути своєчасно поінформованим. Ольга Володимирівна також зупинилася на типах кризових ситуацій та управліннях ними.

  
Зустріч відбулася цікавою і змістовною, слухачі ділилися досвідом спілкування зі ЗМІ, мали можливість отримати відповіді від фахівців на питання, які виникають у роботі.
Наприкінці заходу було підбито підсумки, викладачі вручили учасникам семінару сертифікати Національної школи суддів України.
І традиційно – фото на згадку.


Сьогодні почав свою роботу другий день семінару. Його буде проведено для суддів Рівненського апеляційного господарського суду та місцевих господарських судів апеляційного округу.

 

Прес-служба суду