flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Час змінився і тепер суди є ініціаторами подання інформації

14 червня 2018, 19:33

Співпраця, відкритість судової влади, вчасне інформування про діяльність суду є запорукою незалежності судової влади. Діяльність суддів і журналістів є близькою за своїми стандартами, адже вона здійснюється в інтересах громадян. Саме громадяни зацікавлені у довірі до суду.

Інформаційна діяльність судів зараз виводиться на професійний рівень. Час змінився, і тепер суди є її ініціаторами. І наразі така комунікація суду та ЗМІ є надважливою, бо судам немає більше на кого спиратися у підтримці. ЗМІ – це єдиний суспільний інститут, який має усі важелі та механізми, що можуть інформувати суспільство про стан справ у судовій системі

Такі головні тези винесені сьогодні суддями, які були учасниками семінару на тему «Зв’язки з громадськістю в судах», який був проведений Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України за підтримки Рівненського апеляційного господарського суду.

Лекторами були Ольга ДАВИД – фахівець-експерт з комунікацій в системі правосуддя, член Національної спілки журналістів та Наталія ШАЙДА– прес-секретар Господарського суду Львівської області, доцент кафедри теорії і практики журналістики Львівського національного університету ім. І.Франка, кандидат наук із соціальної комунікації.

   

Захід пройшов у дуже жвавій дискусії,  слухачі та лектори залишилися задоволені від спілкування та отриманої інформації.

Зважаючи на важливість обговорюваної теми,  на семінар завітали місцеві медіа – телеканал Рівне1, якому Голова суду Олег МЕЛЬНИК та фахівець-експерт з комунікацій в системі правосуддя Ольга ДАВИД дали короткі інтерв’ю.

  

 

 І традиційно - на згадку загальне фото.

 

Прес-служба суду