flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду Олег МЕЛЬНИК бере участь у засіданні Консультативної ради голів судів

06 липня 2018, 12:42

Голова Рівненського апеляційного господарського суду Олег МЕЛЬНИК сьогодні бере участь у виїзному засіданні Консультативної ради голів судів при Вищій раді правосуддя. Засідання проходить за сприяння Програми реформування сектора юстиції «Нове правосуддя» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Україно-канадського проекту підтримки судової реформи в Україні.

Серед питань, що обговорюються:

  • проект Положення про Державну судову адміністрацію України,
  • проект Типового положення про територіальне управління ДСА України,
  • розроблені Радою суддів України проекти документів – Порядку надання Радою суддів України методичної допомоги органам суддівського самоврядування та здійснення контролю за організацією роботи судів, та Порядку проведення контролю організації роботи судів Радою суддів України,
  • інші актуальні питання діяльності системи правосуддя.

Участь у заході беруть більшість членів Вищої ради правосуддя. З вітальним словом до учасників звернулися Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, заступник Голови Верховного Суду Богдан Львов, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, проректор Національної школи суддів України Наталія Шукліна, Голова Ради суддів України Олег Ткачук, керівник Україно-канадського проекту підтримки судової реформи в Україні Любомир Маркевич.

 

Довідково    Консультативна рада голів судів при Вищій раді правосуддя (далі – Рада) є дорадчим органом, утвореним з урахуванням положень Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015–2020 роки та з метою належної комунікації між Вищою радою правосуддя та судами для забезпечення незалежності судової влади, суду та суддів, колективного вирішення основних питань діяльності судів та виконання інших консультативних функцій.

У своїй діяльності Рада керується Конституцією України, законами України «Про судоустрій і статус суддів», «Про Вищу раду правосуддя», іншими нормативно-правовими актами та чинними міжнародними договорами України, Стратегією реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015–2020 роки та Планом дій щодо реалізації положень Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015–2020 роки, рішеннями з’їзду суддів України, Ради суддів України та цим Положенням.

Діяльність Ради ґрунтується на принципах незалежності судової влади, суду та суддів, невтручання в судову діяльність; гласності та відкритості; колективного вирішення основних питань внутрішньої діяльності судів професійними суддями; спільної відповідальності за авторитет правосуддя.

До складу Ради входять голови (у разі відсутності – виконувач обов’язків голови) апеляційних, вищих спеціалізованих судів, касаційних судів у складі Верховного Суду, Голова Верховного Суду, Голова Вищої ради правосуддя, які є членами Ради.

Консультативну раду голів судів при Вищій раді правосуддя було створено 30 травня 2017 року (рішення ВРП від 30.05.2017 р. № 1331/0/15-17).

 

Прес-служба суду