flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Належне суддівське забезпечення є запорукою незалежності судді

10 липня 2018, 14:16

Сьогодні прес-секретар суду Світлана Шевчук приєдналася до прес-сніданку, проведеного Комітетом виборців України на тему оплати праці та забезпечення житлом суддів.

Під час бесіди обговорювалися питання заробітної плати суддів першої та апеляційної інстанцій у призмі судової реформи. Якою насправді на даний час є суддівська винагорода,  як вона змінилася у суддів на етапах проходження ними  кваліфікаційного оцінювання. І чи є вона достатньою для незалежності судді. Також були підняті питання забезпечення суддів житлом.

Про це, а також про те, як відновити довіру до системи судочинства говорили запрошені на «сніданок» Степан Шимків, заступник голови Апеляційного суду Рівненської області, Ірина Бойчук, заступник керівника апарату цього суду, а також організатор заходу – керівник правових програм Рівненської обласної громадської організації (РОГО) «Комітет виборців України», адвокат Микола Глотов.

На заході були присутні журналісти місцевих ЗМІ, котрі разом із гостями мали дружню бесіду, що дозволив формат заходу.

Головною тезою зустрічі стало те, що суддівська винагорода має бути запорукою незалежності кожного судді і держава повинна створювати усі умови, аби унеможливити вплив будь-кого на їх неупередженість та незалежність.

Смачної усім кави !

       

Прес-служба суду