flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Тетяна ФІЛІПОВА взяла участь у семінарі з питань винесення рішень у спорах щодо інтелектуальної власності

31 липня 2018, 17:49

30-31 липня 2018 року в місті Одеса суддя, секретар ІІ Судової палати Рівненського апеляційного господарського суду Тетяна ФІЛІПОВА брала участь у семінарі з питань винесення рішень у спорах щодо інтелектуальної власності за сприяння Програми розвитку комерційного права Міністерства торгівлі США (CLDP) у співпраці з Вищою радою правосуддя та Верховним Судом.

До участі у заході запрошено суддів, які спеціалізуються на розгляді справ зі спорів, пов’язаних із захистом прав інтелектуальної власності.

З вітальним словом виступили Ігор Бенедисюк – Голова Вищої ради правосуддя; Богдан Львов – заступник Голови Верховного Суду, Голова Касаційного господарського суду, к.ю.н.; Ннамді Езера – Старший юридичний радник Програми розвитку комерційного права Міністерства торгівлі США.

 

 

  

На семінарі порівняли як суди США та України захищають права інтелектуальної власності, провели огляд законодавства США про товарні знаки та про авторське право. Також, учасники семінару брали участь у виконанні практичних завдань у групах.

Запрошені гості семінару Беккі Р. Торсон (почесна мирова суддя Окружного суду США (Округ Міннесота), Стівен Е. Рау (почесний мировий суддя окружного суду США (Округ Міннесота), Кріс Маркаріян (юридичний редактор, Федеральний судовий центр) провели дискусії на теми «Керування справами та врегулювання спорів» та «Судові ресурси» разом з українськими суддями.

 

Прес-служба суду