flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

18 вересня 2013 року в приміщенні Рівненського апеляційного господарського суду відбувся семінар – нарада на тему: “Проблемні питання неоднакової практики застосування господарськими судами норм права”

23 вересня 2013, 15:50

18 вересня 2013 року в приміщенні Рівненського апеляційного господарського суду відбувся семінар – нарада на тему: Проблемні питання неоднакової практики застосування господарськими судами норм права”.

В роботі наради взяли участь судді господарського суду Рівненської області, Рівненського апеляційного господарського суду, а також голови місцевих господарських судів округу.

Основною метою проведення семінару було надання методичної допомоги в застосуванні законодавства місцевим судам, що передбачено пунктом 4 статті 27 Закону України Про судоустрій і статус суддів.

Доповідачами на семінарі виступили голова суду Ю.Г. Демянчук, заступник голови Рівненського апеляційного господарського суду А.В. Гудак та секретар другої судової палати Г.І. Савченко.

Відкриття семінару розпочалося вступним словом голови Рівненського апеляційного господарського суду Ю.Г. Демянчука, який наголосив, що даний захід проводиться з метою виявлення різної судової практики, обговорення проблемних та актуальних питань застосування норм матеріального та процесуального права.

Предметом обговорення на семінар – нараді були проблемні питання, що виникають на практиці при застосуванні положень Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, в редакції Закону України № 2343-12 від 11.08.2013 року.

В ході заходу судді Гудак А.В., Савченко Г.І. надали вичерпні відповіді на практичні запитання суддів, що були заздалегідь надіслані на адресу апеляційного суду зокрема, з посиланням на конкретні рішення по справам.

Обговорювалися проблемні питання в практиці вирішення спорів, пов’язаних із визнанням недійсними результатів аукціонів (прилюдних торгів), коли вони стосуються прав та обов’язків фізичних осіб. Зокрема, учасники семінару зійшлися на думці, щодо проведення узагальнення судової практики вирішення спорів даної категорії.

Захід відбувся в форматі діалогу. Усі присутні мали можливість поставити свої питання доповідачам та отримати вичерпні відповіді на них.

На завершення семінару голова суду Ю.Г. Демянчук подякував усім колегам за активну участь та зазначив, що такі семінар-наради сприятимуть єдності судової практики, недопущення ухвалення різних за змістом рішень у спорах, що виникають з подібних правовідносин.