flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Методична допомога в застосуванні законодавства була надана суддям господарського суду Хмельницької області

06 серпня 2018, 17:55

     3 серпня 2018 року судді Рівненського апеляційного господарського суду Інна РОЗІЗНАНА та Віктор САВРІЙ відвідали господарський суд Хмельницької області задля надання методичної допомоги у застосуванні законодавства.

       Під час зустрічі було проведено аналіз якості роботи суддів за I півріччя 2018 року, були обговорені спірні та проблемні питання застосування норм матеріального та процесуального права, неоднакова практика застосування норм матеріального та процесуального права, проблемні питання в організації роботи суду, відповідність підстав зупинення провадження у справах вимогам процесуального законодавства та продовження строку розгляду справи. Також, було проведено аналіз підстав відводів та самовідводів суддів при розгляді справ.

 

 

 

  

       Окремою темою обговорення були справи, розглянуті Великою Палатою Верховного Суду за перше півріччя 2018 року, у яких зроблено відступ від правової позиції Верховного Суду України в подібних правовідносинах, справи, у яких підставою передачі на розгляд Великої Палати Верховного Суду стала наявність виключної правової проблеми та справи, у яких має місце розмежування юрисдикцій.

    Також, піднімалось питання проблеми підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві, стандарти відкритості правосуддя та інформаційної діяльності в мережі Інтернет.

    Така зустріч була досить інформативною та корисною для всіх її учасників.

     

    Довідково: Рішенням Хмельницької обласної ради від 14.06.2018 р. погоджено передачу спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Хмельницької області у державну власність до сфери управління Державної судової адміністрації України частини приміщення загальною площею 1772,8 кв. м. для розміщення господарського суду Хмельницької області.

                                                                    

       Для потреб господарського суду Хмельницької області підготовлено 6 сучасних залів судового засідання, 2 з яких забезпечені системою відеоконференцзв’язку, сюди ж були закуплені нові меблі.

                                                                

      На першому поверсі проведено ремонт, закуплено меблі та облаштовано канцелярію суду. Виконано значний обсяг робіт, пов’язаних із електрифікацією суду. Проведено заміну вхідних дверей будівлі.

                                                                           

Прес-служба суду