flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішення від 05.02.2018 року

05.02.18 м. Рівне

РІШЕННЯ
зборів суддів Рівненського апеляційного господарського суду
Збори суддів Рівненського апеляційного господарського суду у складі: Бучинська Г.Б., Василишин А.Р., Грязнов В.В., Гудак А.В., Демидюк О.О., Демянчук Ю.Г., Дужич С.П., Крейбух О.Г., Коломис В.В., Мамченко Ю.А., Мельник О.В., Миханюк М.В., Огороднік К.М., Олексюк Г.Є., Павлюк І.Ю., Петухов М.Г., Розізнана І.В., Саврій В.А., Савченко Г.І., Тимошенко О.М., Філіпова Т.Л., Юрчук М.І.

Головуючий на зборах суддів – Мельник О.В.
Секретар зборів – Тимошенко О.М.

Керуючись ст. 126 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", на підставі результатів голосування, збори суддів Рівненського апеляційного господарського суду, -

ВИРІШИЛИ:

1. Внести зміни до Засад використання автоматизованої системи документообігу суду у Рівненському апеляційному господарському суді, що додаються (додаток 1).
Технічному адміністратору Бабичу В.В. внести відповідні зміни до налаштувань автоматичної системи документообігу суду.
Начальнику відділу канцелярії та документального забезпечення суду ознайомити під підпис із Засадами використання автоматизованої системи документообігу суду у Рівненському апеляційному господарському суді у редакції від 05.02.2018 року працівників суду.

2. Вважати обраним делегатом на ХV черговий з'їзд суддів України від Рівненського апеляційного господарського суду суддю Юрчука Михайла Івановича.

3. Затвердити Комунікаційну стратегію Рівненського апеляційного господарського суду на 2018 рік.

4. Питання скорочення вакантних посад суддів Рівненського апеляційного господарського суду взяти до відома.

5. Звіт суддів, які обіймають адміністративні посади за 2017 рік та звіт керівника апарату суду взято до відома.

6. Інформацію про хід виконання плану роботи суду за 2017 рік взято до відома.

7. Інформацію про підсумки роботи судових палат 2017 року взято до відома.

8. Інформацію про підсумки роботи суду у 2017 році взято до відома.

 

Головуючий на зборах суддів
суддя Рівненського апеляційного
господарського суду О.В. Мельник


Секретар зборів
суддя Рівненського апеляційного
господарського суду О.М. Тимошенко

 

Додаток 1 до рішення зборів суддів від 05.02.2018 р.
“ЗАТВЕРДЖЕНО”
Рішенням зборів суддів
Рівненського апеляційного
господарського суду
“05” лютого 2018 року

Зміни до Засад використання
автоматизованої системи документообігу суду
у Рівненському апеляційному господарському суді
зі змінами, затвердженими рішенням зборів суддів
Рівненського апеляційного господарського суду від 01.03.2017 року,
від 18.05.2017 року,
від 15.09.2017 року,
від 05.02.2018 року

1. Доповнити розділ 5 Засад приміткою наступного змісту:
« 5. Розподіл судових справ* між суддями
* Примітка: під судовими справами за змістом цих Засад розуміються:
- апеляційні скарги на рішення суду першої інстанції;
- апеляційні скарги на ухвали суду першої інстанції;
- заяви про оскарження рішень третейських судів, про видачу наказів на примусове виконання рішень третейських судів, передбачених розділом VII ГПК України в редакції, чинній з 15.12.2017 р., а також заяви в порядку ст. 359 цього Кодексу про відновлення втраченого провадження за такими заявами;
- заяви про відвід у випадках, передбачених ч. 3 ст. 39 ГПК України в редакції, чинній з 15.12.2017 р.»

2. Викласти п. 5.4 Засад у наступній редакції:
« 5.4. Не розподіляються щодо конкретного судді судові справи, у випадках:
- за два місяці до закінчення повноважень судді.
- за п’ять робочих днів до початку відпустки, якщо її тривалість становить не менше чотирнадцяти календарних днів.
- за три робочих дні до початку відпустки, якщо її тривалість становить менше чотирнадцяти календарних днів.
- у період відпустки судді.
- за один робочий день до відрядження (за три робочі дні – якщо тривалість відрядження становить більше семи календарних днів) та в дні перебування судді у відрядженні.
- під час тимчасової непрацездатності судді.
- за один робочий день до направлення судді на навчання, підвищення кваліфікації, для участі у семінарських заняттях, діяльності органів суддівського самоврядування, Вищої ради юстиції тощо без відбуття у відрядження (за наявності наказу голови суду);
- у дні перебування судді на навчанні, підвищенні кваліфікації, участі у семінарських заняттях, діяльності органів суддівського самоврядування, Вищої ради юстиції тощо без відбуття у відрядження (за наявності наказу голови суду).
- у разі призначення судді членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України – з моменту прийняття рішення про призначення;
- в інших передбачених законом випадках, у яких суддя не може здійснювати правосуддя або брати участь у розгляді судових справ.

3. Виключити п. 5.5 Засад

4. Доповнити п. 5.7 Засад підпунктом наступного змісту:
«- коефіцієнт навантаження при розгляді заяви про оскарження рішень третейських судів, про видачу наказів на примусове виконання рішень третейських судів, заяви про відновлення втраченого провадження за такими заявами, судді - 1;
- заяви про відвід у випадках, передбачених ч. 3 ст. 39 ГПК України в редакції, діючій з 15.12.2017 р., судді – 0,5».
5. Викласти п.6.3 Засад у наступній редакції:

« 6.3. У Рівненському апеляційному господарському суді резервними суддями основного складу постійно-діючої колегії є судді згідно Додатку №1 до цих Засад».

6. Виключити п. 6.8 Засад

7. Пункт 7.2. Засад викласти у наступній редакції:
« 7.2. Раніше визначеному в судовій справі головуючому судді (судді-доповідачу) передаються:
- апеляційні скарги, що надійшли до суду після визначення судді-доповідача у цій судовій справі, якщо провадження не закінчено;
- судові справи, що надійшли для вирішення питання про прийняття додаткового судового рішення, виправлення описок та арифметичних помилок, роз’яснення судового рішення, про повернення судових витрат;
- заяви про перегляд судових рішень апеляційного суду за нововиявленими обставинами».

8. Виключити п.7.3 Засад

9. Пункт 7.6. Засад викласти у наступній редакції:
« 7.6. У разі відсутності головуючого судді (судді-доповідача), у провадженні якого перебуває апеляційна скарга одного із учасників справи на судове рішення місцевого господарського суду, а іншим учасником справи подано апеляційну скаргу на те ж саме судове рішення, така апеляційна скарга підлягає автоматизованому розподілу.
Якщо у проваджені суду перебуває дві і більше апеляційні скарги на теж саме судове рішення суду першої інстанції, у такому випадку апеляційна скарга, провадження по якій відкрито пізніше, передається для розгляду колегії суддів, яка раніше за інші колегії суддів відкрила провадження у справі (ч. 8 ст. 173 ГПК України). »

10. Доповнити п. 8.1 Засад абзацом 3 наступного змісту:
«Враховуючи принцип незмінності складу суду, повторний авторизований розподіл справи з метою заміни члена колегії для вирішення процесуальних клопотань (клопотань про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції) у період між судовими засіданнями, не проводиться».

11. Викласти п. 8.2 Засад у наступній редакції:
« 8.2. У разі відсутності раніше визначеного судді-члена колегії (призов на військову службу, відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами, перебування на лікарняному, у відпустці або у відрядженні, тощо) його заміна здійснюється автоматизованою системою у порядку, зазначеному в підпунктах 6.1 - 6.4 Засад використання автоматизованої системи документообігу суду на підставі вмотивованого розпорядження керівника апарату суду на виконання службової записки судді-доповідача у справі з метою дотримання передбачених ГПК України в редакції, діючій з 15.12.2017 року процесуальних строків.».

12. Доповнити п. 8.3 Засад абзацами 2, 3 наступного змісту:
« У разі зупинення провадження у справі з підстави необґрунтованості заявленого відводу у відповідності до ч.3 ст. 39 ГПК України у редакції чинній з 15.12.2017 року, секретар судового засідання, закріплений за головуючим суддею (суддею-доповідачем) негайно (у день винесення відповідної ухвали суду, але не пізніше 17:00 години) передає до відділу канцелярії та документального забезпечення суду належним чином оформлені матеріали справи для визначення судді для розгляду відповідної заяви про відвід.
Справа з типом заяви «Заява про відвід (самовідвід) судді» реєструється відповідальним працівником відділу канцелярії та документального забезпечення суду окремо не поєднаною із основною справою, однак з присвоєнням категорії спору основної справи та після визначення у відповідності до ч. 1 ст. 32 ГПК України у редакції чинній з 15.12.2017 року, судді для розгляду відповідної заяви про відвід – передається такому судді. »

13. Внести зміни в абз. 1 п. 8.4 Засад та викласти його в наступній редакції:
«У разі повернення до суду матеріалів справи у зв’язку із завершенням експертного дослідження, надходження клопотань про поновлення провадження у справі, прийняття додаткового судового рішення, виправлення описок та помилок, роз’яснення судового рішення, вирішення питання про розподіл господарських витрат або про повернення судового збору під час довготривалої (понад 5 робочих днів) або непрогнозованої відсутності раніше визначеного судді-члена колегії (який не є головуючим), його заміна здійснюється за правилами п. 8.2 Засад використання автоматизованої системи документообігу суду».
Виключити абз. 2 п.8.4 Засад.

14. Змінити в абз. 3 п. 9.3. Засад посилання на сайт в мережі Інтернет на -https://rva.arbitr.gov.ua/sud5040/.

15. Викласти п. 9.7 Засад у наступній редакції:
« 9.7. Якщо при проведенні автоматизованого розподілу судової справи уповноваженою особою апарату суду, відповідальною за здійснення автоматизованого розподілу судових справ, допущено помилку у визначені категорії спору; проведено автоматизований розподіл такої справи до активації електронного табелю комп’ютерної програми «Діловодство спеціалізованого суду» – проводиться повторний автоматизований розподіл судової справи на підставі мотивованого розпорядження керівника апарату суду згідно службової записки уповноваженої особи апарату суду.»
16. Доповнити п. 10.1 Засад абзацом 3 наступного змісту:
« Уповноважити особу, відповідальну за здійснення атоматизовного розподілу справ, з метою реєстрації заяв про оскарження рішень третейських судів, про видачу наказів на примусове виконання рішень третейських судів, передбачених розділом VII ГПК України в редакції, чинній з 15.12.2017 р., а також заяв про відновлення втраченого провадження за такими заявами, встановлювати категорію спору – «інший спір». »

 

Додаток №1
до Засад використання автоматизованої
системи документообігу суду
у Рівненському апеляційному
господарському судії

Склад судових колегій, судових палат та спеціалізація суддів Рівненського апеляційного господарського суду

Судова палата 1, що спеціалізується на розгляді справ про банкрутство* та інших спорів, крім спорів про інтелектуальну власність, корпоративних спорів:

Судова колегія

Основний склад постійно-діючих колегій

Резервні судді

№ 1

Коломис В.В.,

Огороднік К.М.,

Тимошенко О.М.

 Дужич С.П.,

Мамченко Ю.А.,

Саврій В.А.,

№ 2

 Дужич С.П.,

Мамченко Ю.А.,

Саврій В.А.

 Коломис В.В.,

Огороднік К.М.,

Тимошенко О.М.,

№ 3

Демянчук Ю.Г.,

Крейбух О.Г.,

Юрчук М.І.

 Демидюк О.О.,

Миханюк М.В.,

Павлюк І.Ю.,

Савченко Г.І.

№ 4

 Демидюк О.О.,

Миханюк М.В.,

Павлюк І.Ю.,

Савченко Г.І.

 Демянчук Ю.Г.,

Крейбух О.Г.,

Юрчук М.І.,

 

Судова палата 2, що спеціалізується на розгляді спорів про інтелектуальну власність, корпоративних спорів та інших спорів, крім справ про банкрутство*: 

Судова колегія

Основний склад постійно-діючих колегій

Резервні судді

№ 5

Гудак А.В.,

Олексюк Г.Є

Маціщук А.В.,

Петухов М.Г.

№ 6

Грязнов В.В.,

Мельник О.В., 

Розізнана І.В.

Бучинська Г.Б.,

Василишин А.Р.,

Філіпова Т.Л.

№ 7

Маціщук А.В.,

Петухов М.Г.

Гудак А.В.,

Олексюк Г.Є

№ 8

 Бучинська Г.Б.,

Василишин А.Р., 

Філіпова Т.Л.

Грязнов В.В.,

Мельник О.В.,

Розізнана І.В.


*Справи про банкрутство; майнові спори з вимогами до боржника, у тому числі спори про визнання недійсними будь-яких правочинів (договорів), укладених боржником; стягнення заробітної плати; поновлення на роботі посадових та службових осіб боржника, за винятком спорів, пов'язаних із визначенням та сплатою (стягненням) грошових зобов'язань (податкового боргу), визначених відповідно до Податкового кодексу України, а також справ у спорах про визнання недійсними правочинів (договорів), якщо з відповідним позовом звертається на виконання своїх повноважень контролюючий орган, визначений Податковим кодексом України; справи за заявами про затвердження планів санації боржника до порушення справи про банкрутство.”